Mi az adatáramlás?

A szervezetekkel szemben elkövetett kibertámadások egyre rosszabbá válnak. Jelenleg az adatok megsértésének átlagköltsége 3,62 millió dollár, ami 2014 óta 12% -os növekedést jelent. Ezen kívül a kis- és középvállalkozások 60%-a a támadást követő hat hónapon belül tönkremegy. Ez csak rosszabbodik, mert az adatsértések gyakorisága, költsége és bírságai egyre növekszenek.

[wp_ad_camp_1]

A hálózati tevékenységekben az adatáramlás olyan forgalom, amely a hálózaton belül indul, majd egy külső helyre távozik. Ezek az adatok lehetnek kimenő e-mailek, üzenetek, fájlok, amelyek külső felhőalapú tárolásra kerülnek, és így tovább. A behatolás ellentétes a kilépéssel – ez azt jelenti, hogy a forgalom kívülről érkezik a hálózatába. Hogyan használják a bűnözők ezt forgalmat az adatok ellopására? Általában adatszűrési technikákkal, például szokásos hálózati forgalomnak álcázott pszichológiai manipulálással történik. Ha vállalkozása nem rendelkezik megfelelő adatkáramlás szűréssel, a bűnözők kiszűrhetik az adatokat anélkül, hogy észrevennék. Figyelemmel kell kísérni a vállalat hálózatát.

A hálózati megfigyelés lehetővé teszi olyan mutatók mérését, mint az üzemidő, a rendelkezésre állás, a válaszidő, és segít felfedezni a gyanús tevékenységeket. Kövesse nyomon tehát az adatokat. Az érzékeny vállalati adatok megkeresése, azonosítása és rendezése egy másik jó lépés az adatvesztés megelőzésében. Segíthet abban, hogy eldöntse, milyen védelemre van szükség és ki férhet hozzá bizonyos adatokhoz. A hozzáférés ellenőrzése is nagyon fontos. Végezzen el egy engedélyezési irányelvet, így minden új, a hálózathoz csatlakoztatott eszközt jóvá kell hagyni, mielőtt csatlakozna. A NordVPN Teams segítségével is kezelheti például, hogy ki férhet hozzá bizonyos erőforrásokhoz egy központi vezérlőpulton. A tűzfalszabályok szintén elengedhetetlenek. A tűzfal olyasmi, amely képes kezelni az adatok be- és kilépését.