Mi az adatsértés és hogyan történik ez?

Biztosan hallott már olyan cégről, akinek megsértették fiókját. Ez pánikkal jár, főleg ha ugyanazt a jelszót más fiókokhoz is használta. Ezzel pénzt lophatnak, valamint felbecsülhetetlen információkat is, ami befolyásolhatja az egész vállalkozást vagy alkalmazottait. A helyzet ilyenkor szörnyű. Íme, mi az adatsértés vagy adatszivárgás.

[wp_ad_camp_1]

Az adatszivárgás, adatkibocsátás vagy információfedés: az adat megsértése az, amikor a személyes adatait szándékosan kiszivárogtatja egy olyan vállalat, amelyben megbíztak. A számítógépes bűnözők neveket, e-mail címeket, felhasználóneveket, jelszavakat és hitelkártya-számokat is ellophatnak és ezeket akár személyazonosság lopáshoz is felhasználhatják. A rosszindulatú program vagy a rosszindulatú kód megfertőzheti a webhelyet vagy a hálózatot, és kiszivárogtathat értékes ügyféladatokat. Csendes fenyegetést jelent a rosszindulatú program, amely véletlenül letölthető e-mail mellékletből vagy sérült szoftverből. A bejutás után vírusként terjed, és átadja az összes személyes adatát a számítógépes bűnözők által irányított parancs- és vezérlőkiszolgálóknak.

Mivel az adathalász támadások nagyrészt emberi hibákon alapulnak, megdöbbentően egyszerűek a végrehajtásukban, ám katasztrofális következményekkel járnak. Általában „sürgős” e-mailt küldenek olyan legitim feladót utánozva, mint például a PayPal vagy a Microsoft. Miután megnyitotta az e-mailt vagy rákattintott a mellékletekre, a rosszindulatú program egy darabja megfertőzi az eszközt vagy a hálózatot, és mindent ellop amit talál. Az emberi hibák vagy a nem szándékos cselekedetek jelentősen hozzájárulnak az adatok megsértéséhez. Az összetett munkakörnyezetünket támogató eszközök és jelszavak segítségével az alkalmazottak és a végfelhasználók könnyen biztonsági hibákat követhetnek el.