Mi mindennel találkoznak a szakemberek csatornatisztítás során?

A csatorna egy olyan hely, amire a többség nem kíváncsi, nem, hogy oda el is látogasson. Viszont olyan dolgokat rejteget magában, melyet sokszor csak akkor tudnánk elhinni, ha saját szemünkkel látnánk.

[wp_ad_camp_1]

Bővebb információk, arról, hogy mi mindent rejt a csatorna itt tudhat meg többet. A lista végtelen melyet felsorolhatnánk, ám most mégis kiemeltük a legmegdöbbentőbbeket. Megdöbbentő, de az egyik leggyakrabb tárgy, amit a csatornában találnak az a műfogsor. Ugyanis ez elég apró ahhoz, hogy bele eshessen a WC csészébe. Igazán elképesztő, hogy a vízvezeték szerelők évente akár több száz darabot is kihalásznak a vezetékekből. A következő gyakori tárgy nem más, mint a mobiltelefonok. A 21. században már mindenhova magunkkal visszük a telefonjainkat, ez alól a wc sem kivétel. Így igen gyakran a WC csészében landolnak. Így a vízvezeték szerelők igen gyakran kapnak azzal kapcsolatban hívást, hogy bemérték a mobiltelefonokat, amiket ki kellene halászni. El sem tudjuk képzelni, hogy hány mobiltelefon végzi a csatornákban. Az már cseppet sem meglepő, viszont igen gyakori, hogy a vezetékekben hajat találnak Ám itt a furcsaság nem abban rejlik, hogy hajat találnak, hanem sokkal inkább a mennyiségben.

Egy Washingtonban élő vízvezeték szerelő 12 láb hosszú hajcsomót talált, illetve egy másik vízvezeték szerelő kicsit rövidebb, ám sokkal vastagabb kupacot talált. Igen gyakori, hogy a vízvezeték szerelők kis állatokat is találnak, talán mondanunk sem kell, hogy ezek többsége nem éli túl a megrázkódtatást. Az élőlények után a gyermekjátékok igen gyakoriak, melyek lehetnek kisautók, plüssmacik vagy akár babák. Skóciában ezeknek a játékoknak a következményeként évente kb. 40.000 dugulást jelentenek. Sőt, arra is volt példa, hogy londoni szennyvízcsatornák fele eldugult egy igazi autónak a felétől.