Mi mindennel találkoznak a szakemberek csatornatisztítás során?

A csatorna egy olyan hely, amire a többség nem kíváncsi, nem, hogy oda el is látogasson. Viszont olyan dolgokat rejteget magában, melyet sokszor csak akkor tudnánk elhinni, ha saját szemünkkel látnánk.

Bővebb információk, arról, hogy mi mindent rejt a csatorna itt tudhat meg többet. A lista végtelen melyet felsorolhatnánk, ám most mégis kiemeltük a legmegdöbbentőbbeket. Megdöbbentő, de az egyik leggyakrabb tárgy, amit a csatornában találnak az a műfogsor. Ugyanis ez elég apró ahhoz, hogy bele eshessen a WC csészébe. Igazán elképesztő, hogy a vízvezeték szerelők évente akár több száz darabot is kihalásznak a vezetékekből. A következő gyakori tárgy nem más, mint a mobiltelefonok. A 21. században már mindenhova magunkkal visszük a telefonjainkat, ez alól a wc sem kivétel. Így igen gyakran a WC csészében landolnak. Így a vízvezeték szerelők igen gyakran kapnak azzal kapcsolatban hívást, hogy bemérték a mobiltelefonokat, amiket ki kellene halászni. El sem tudjuk képzelni, hogy hány mobiltelefon végzi a csatornákban. Az már cseppet sem meglepő, viszont igen gyakori, hogy a vezetékekben hajat találnak Ám itt a furcsaság nem abban rejlik, hogy hajat találnak, hanem sokkal inkább a mennyiségben.

Egy Washingtonban élő vízvezeték szerelő 12 láb hosszú hajcsomót talált, illetve egy másik vízvezeték szerelő kicsit rövidebb, ám sokkal vastagabb kupacot talált. Igen gyakori, hogy a vízvezeték szerelők kis állatokat is találnak, talán mondanunk sem kell, hogy ezek többsége nem éli túl a megrázkódtatást. Az élőlények után a gyermekjátékok igen gyakoriak, melyek lehetnek kisautók, plüssmacik vagy akár babák. Skóciában ezeknek a játékoknak a következményeként évente kb. 40.000 dugulást jelentenek. Sőt, arra is volt példa, hogy londoni szennyvízcsatornák fele eldugult egy igazi autónak a felétől.