Mi okozza a pattanásokat a dekoltázson?

A pattanások nem mindig az arcon jelennek meg, előfordulhatnak a test egyéb területein, például a dekoltázson is. A dekoltázson levő apró pattanások nem egyszerű feladat eltüntetni, de néhány házi praktikát is bevethet annak érdekében, hogy egyszer s mindenkorra véget vessen a pattanásoknak.

[wp_ad_camp_1]

Ezeket a pattanásokat általában a verejték okozza ami nyáron alakul ki a dekoltázson, de az is előfordulhat, hogy a túlzott napfény okozza a kellemetlen pöttyöket. A dekoltázson megjelenő pattanásoknak tehát több oka van, és nem feltétlenül nyáron alakulhatnak ki, hiszen a hormonok is állhatnak a pöttyök kialakulása mögött. Tinédzserkorban tehát gyakoriak a dekoltázson megjelenő pattanások hiszen ilyenkor teljesen felborul a hormonháztartás, de a fogamzásgátló tabletták is okozhatnak pattanásokat a test különböző pontjain. A menstruáció előtti és utáni napokban is gyakran megjelenhetnek ezek a kellemetlen pattanások. Amikor már megtörtént a baj és megjelentek a pattanások, akkor az érzékeny bőr gyógyításával kell elkezdeni a pattanások eltüntetésének folyamatát.

Pattanás a dekoltázson

Pattanás a dekoltázson

A napfénnyel való érintkezést tehát részben, vagy teljesen meg kell szüntetni, vagyis kerülje a mélyen dekoltált felsőket amíg a pattanások el nem múlnak. Ha a dekoltázsát továbbra is komoly napsugárzás éri, akkor a hegesedés kockázatával is számolnia kell majd. A pattanások semmiképp se nyomkodja ki és ne is kapargassa őket, hiszen akkor a pattanások helyén hegek maradnak majd. Érdemes tehát természetes anyagokból készült szappant és tusfürdőt használni, hogy semmilyen káros kémiai anyag ne érhesse a pattanásokat, de az otthoni élesztőpakolás is csodákra képes ha a dekoltázson kialakuló pattanásokról van szó. Ha nem tudja eldönteni, hogy milyen gyógymódot válasszon, akkor forduljon egy bőrgyógyászhoz aki segít kiválasztani a megfelelő pakolást.