Mianmar látványosságai

Mianmar egy délkelet-ázsiai ország hivatalos nevet, amit legtöbben Burmaként ismernek. Mianmar látnivalói kötelezőek mindenki számára, aki szereti a strandokat és akit érdekel a buddhizmus, hiszen az országban több ezer buddhista templom található.

[wp_ad_camp_1]

Az ország a Bengáli-öböl és az Andamán-tenger mentén fekszik, tehát tengerpartjai valósággal lélegzetelállítóak. Az ország szép lassan teljesen megnyílik a külföldi turisták előtt, ezért ha hagyományos Burma épületeket szeretne látni, akkor itt a a helye. Azok a turisták, akik szenvedélyesen szeretik a buddhista templomokat és pagodákat mindenképpen töltsenek el egy napot Baganban, hiszen itt található a legtöbb buddhista hely az egész világon. Bagan a legkedveltebb város Mianmarban, és ez volt az első burmai birodalom fővárosa a 9.-től a 13. századig. Azóta is több ezer pagoda, templom és oszlop maradt fenn, közülük a leghíresebb az Ananda templom ami egy gyönyörű arany színű toronnyal rendelkezik. A Kyaiktiyo Zedi egy igen szép látványosság. Ez egy pagoda ami egy hatalmas szikla tetején ül, és úgy néz ki, mintha a pagoda éppen lezuhanna erről a szikláról. A sziklát és a pagodát is golflevelek borítják. Egyes helyiek szerint a pagodában még mindig megtalálható Buddha egy hajszála.

Mianmar

Mianmar

A pagoda komplexumhoz egy lépcső vezet, amely több nézői felületet is biztosít azok számára, akik buddhista szentélyeket szeretnének látni. A Shwedagon Pagoda a legszentebb buddhista helyszín mind közül, hiszen mint ahogy a másik pagoda ez is tartalmaz buddhista emlékeket. A pagoda 2500 éves és Yangon városában található, ami az ország legnagyobb városa is egyben. Az évszázadok alatt a pagoda 8 méteresről 99 méteresre nőtt, és bár az építője ismeretlen, azt tudjuk, hogy valamikor i.e. 6. és 10. század között épült.