Miért érdemes Malajziába látogatni?

Malajzia Délkelet-Ázsiában található, és az ország valósággal olyan, mint egy edény, amelyben különböző kultúrák keverednek, és épp ez az, ami miatt Malajzia ennyire lenyűgöző. Éppen emiatt nem érdemes kihagyni, ha fel szeretné fedezni Ázsia déli részét. Malajziában, egy országon belül feltárhat különböző modern városokat, megtapasztalhatja a gyarmati építészetet, valamint a világ legszebb tengerpartjain is üdülhet.

[wp_ad_camp_1]

Az első és legnagyobb ok arra, hogy ellátogasson Malajziába az az, hogy gyönyörű barlangokkal lehet találkozni. Borneó szigetén például ott van a Gunung Mulu Nemzeti Park, amely több mint 3.000 éves múlttal rendelkezik, és itt találhatóak a leghihetetlenebb barlangok. Itt fel lehet fedezni például a Teknős Barlangot, az úgynevezett Édenkertet, és a szél barlangokat is, amelyek mind a nemzeti park területén találhatóak. Néhány barlangba érdemes lámpákat hegymászó kötelet vinni, mert nem egyszerűek itt a séták. Malajzia egy trópusi ország ahol meleg az éghajlat és a tengerpartok mérföld hosszúak, ez is egy ok arra, hogy ellátogasson ide. Bár a szárazföldön is vannak kiváló strandok, azért a szigetek körül  vannak a legjobb helyek.

Malajzia

Malajzia

Malajzia nagy része fejletlen, éppen ezért a vadon élő állatok szabadon mozoghatnak. Az egyik legnépszerűbb hely, ahol meg lehet csodálni a vadvilágot, az a Taman Negara Nemzeti Park, ahol a gyönyörű vízesések között meg lehet figyelni a vaddisznókat, a szarvasokat, a majmokat, és számtalan madarakat is. Borneóban még talán nagyobb állatokkal is lehet találkozni, például elefántokkal, tigrisekkel és orrszarvúkkal. Malajzia talán legérdekesebb aspektusa a sokszínű kultúrája. A gyarmati befolyások mellett több ázsiai kultúra is keveredik az országban. Malájok teszik ki körülbelül a lakosság felét, kínaiak körülbelül egynegyedét, és egy erős indiai közösség is.