Miért fáj néha a bokánk?

Egy személy bokája sok okból megsérülhet, a krónikus betegségek, például az ízületi gyulladás kisebb sérülése miatt is. A boka fájdalom a csontok, az izmok és a lágyrész szerkezeteinek különböző sérüléseiből eredhet. Az októl függően a fájdalom élesnek, fájdalmasnak vagy fárasztónak tűnhet. Az emberek észrevehetik a boka csontja körüli duzzanatot is.

[wp_ad_camp_1]

A boka fájdalom gyakori oka a kisebb sérülés, mint például a boka meghúzódása és a ficam. Az emberek gyakran kezelhetik a kisebb sérüléseket otthon, de mindenképpen el kell menniük az orvoshoz ha azt akarják, hogy a boka sérülése ne nehezítse meg a mindennapi tevékenységeket. Az ín szakadás is okozhat bokafájdalmat ami bekövetkezhet futás vagy edzés során, akár egy esés után. A kortikoszteroidok vagy bizonyos antibiotikumok, köztük a fluorokinolonok, mint például a Cipro bevétele is növelheti annak valószínűségét, hogy egy személy ínfájdalmat tapasztal. A ficamok típusai lágyszöveti károsodást jelentenek. Mindegyik súlyos fájdalmat és kényelmetlenséget okozhat a súlyosságtól függően.

Boka

Boka

A bokák egy összetett közösséget alkotnak, amely sok mindennapi mozgásnak vannak kitéve, néha pedig túl sok megterhelés éri őket.  Ha valaki sérülést tapasztalt a bokáján, amely korlátozza a lábuk és a boka mozgásának képességét, meg kell látogatniuk orvosukat méghozzá minél hamarabb, hogy a sérülés ne súlyosbodjon. Szükség esetén sürgősségi ellátást kell kérniük, ha gyanítják, hogy a boka kiment a helyéről. Az embereknek orvoshoz kell fordulniuk, ha a boka fájdalom tünetei rosszabbodnak, nem pedig javulnak. A boka fájdalom kezelése az alapvető októl függ. Például, az orvos gyakran kezelhet boka fertőzést vényköteles antibiotikumok segítségével. Az orvosok gyógyszereket is előírhatnak az olyan betegségek kezelésére, mint a köszvény és a rheumatoid arthritis.