Miért fogyasszunk zellerlét?

A zellerről kijelenthetjük, hogy egy igazi vitaminbomba, ugyanis egy nagyon egészséges élelmiszerről beszélhetünk. Nagyon gazdag értékes tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban egyaránt.

[wp_ad_camp_1]

Számos kutatás támasztja alá, hogy a zellerlé rendszeres fogyasztása nagy szerepet játszhat abban, hogy az elfogyasztott ételekből és italokból lehető legtöbb tápanyagot szívja fel a szervezetünk. Továbbá el kell mondani, hogy a zellerben található flavonoidoknak antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásuk is van. Ennek következményeként elmondhatjuk, hogy ez az zöldség hozzájárulhat a krónikus betegségek megelőzéséhez. A zellerben olyan enzimek találhatóak meg, melyek természetes módon megemelik a sósav szintjét a gyomorban. A benne található sótartalom pedig a szervezeti lúgosítást, illetve belső sav-bázis egyensúly elérését és annak fenntartását. Különösen akkor érhetjük el a leghatékonyabb eredményt, ha reggel éhgyomorra frissen préselt zeller-levet iszunk. Ugyanis így egésznapon keresztül kifejtheti a jótékony hatását a szervezetünkre. A zeller csökkentheti a puffadást, a fokozott gázképződést, és ezen kívül a belekben zajló gyulladásos folyamatokat is gátolja.

Zellerlé

Zellerlé

Azoknak a betegeknek, akik kemoterápia alatt állnak különösen javallott a fogyasztása, ugyanis segítheti enyhíteni a kezelés mellékhatásait. Nagyon fontos szem előtt tartani, hogy mielőtt belekezdenénk egy ivókúrába mindenképp forduljunk a kezelő orvosunkhoz és kérjük ki a véleményét. Ugyanis egyes gyógyszerek hatására befolyással lehet. A zellerléről elmondhatjuk, hogy enyhíti az oxidatív stresszt, melyet a kemoterápia róhat ki a sejtekre. Továbbá elmondhatjuk, hogy egyes autoimmunbetegségekre is jótékonyan hathat.