Miért válassza Münchent Berlin helyett?

Münchenről az interneten nincs sok hasznos információ az Oktoberfesten kívül, ezzel ellentétben Berlin varázslatos éjszakai életéről, vásárlási lehetőségeiről és éttermeiről rengeteget olvashatunk. Ez azért van, mert München különösebben semmiről sem híres, viszont így is egy szeretni való város, amely tele van látnivalókkal, finom ételekkel és rengeteg tennivalóval.

[wp_ad_camp_1]

Ha Münchenben szeretne vásárolni, a legjobban a Pool áruházban lehet, amely igazán innovatív, és München leghíresebb vásárló utcáján található, a Maximilianstrassen. A boltban hazai márkájú ruhákat, például Tom Dixon, vagy Fornasetti ruhákat, valamint olyan híres divatmárkáktól is lehet vásárolni, mint a Saint Laurent, Valentino vagy éppen a Givenchy. A hotelek közül talán a Cortiina Hotel a legkedveltebb, ez 75 szobával rendelkezik, és megfelelő lehet turisták és üzletemberek számára is. A hotel padlója mocsári tölgyből készült, természetes kövekkel vannak kirakva, a közös helyiségekben pedig kandalló van, hogy meglegyen a családi hangulat is. Ha múzeumot szeretne látogatni, nem szabad kihagyni a Brandhorst múzeumot.

München

München

A múzeum 2009-ben épült, és tartalmazza Udo és Anette Brandhorst 20. valamint 21. századi művészeti kollekcióját. A feltűnő épület egy hatalmas homlokzattal rendelkezik, amelyet 36.000 kerámia rúd tart össze. A gyűjtemény tartalmaz Andy Warhol, Bruce Nauman, Mario Merz valamint Dan Flavin műveket is. Ami pedig az ételt és italt illeti a legjobb étterem Münchenben a Brenner Grill, ahol nyílt konyha és grill van, itt pedig a friss halakat és más ételeket tökéletesre sütik. Az étterem szabadtéri terasza tökéletes ahhoz, hogy limonádéját és házi készítésű spagettijét élvezze a napsütésben, miután egy hosszú napot vásárlással töltött a Maximilianstrassen.