Miért válasszuk Montenegrót a nyaralás színhelyének?

Azok, akik évről évre szakítani időt és pénzt arra, hogy elmenjenek a családdal nyaralni, bizonyára már rendelkeznek kedvenc üdülő helyekkel. Ám a szomszédságunkban található Montenegró ritkán található meg a kiválasztott úticélok között.

[wp_ad_camp_1]

Egy igazán kicsike országról beszélhetünk, ahol egy teljesen idegen nyelvet beszélnek az emberek, háború sújtotta övezet és akár az oda vezető hegyes út is rémisztő lehet. A felsoroltak mind igazak, ám nem csak hátránya, de előnye is van ennek a kis országnak. Persze erről mindaddig nem győződhetünk meg, még nem látogatunk el oda. Montenegró partjait az Adria övezi, illetve a Dinári-hegység vonulatát csodálhatjuk meg. Igazán sokrétű ország, melyen még ma is láthatóak a háború nyomai, ám ettől válik olyan különlegessé. Ha azt mondjuk, hogy a számos látnivaló megcsodálására akár egy hét is kevés, akkor sokan elcsodálkoznak rajta. Pedig így van. Az ide vezető szerpentinek utakról már igen hamar megtekinthető a nagy sós víz, melynek partjain végig éttermek és fogadók terülnek el és várjak az ide érkező turistákat.

Montenegró nyaralás

Montenegró nyaralás

Annak ellenére, hogy teljesen más nyelvet beszélnek egy roppant barátságos népre lelhetünk itt rá. A pálinka és a török kávé minden jó reggelt és jó napot melle társul. Az ide látogatókat sok meglepetés érheti, ugyanis a strandok szépen kiépítettek, ahol végig napágyak és napernyők várjak a pihenni vágyókat. A szórakozásra is számos lehetőség van, melyek vízen, vagy akár a vízparton is művelhetőek. Montenegróban találhatunk apartmanokat, illetve hoteleket is. A hotelek legtöbbje saját medencével rendelkezik, melyek akár csúszdaparkkal is felszereltek. Akik ide látogatnak, azok arra számíthatnak, hogy kulináris és gasztro élményből nem lesz hiány.