Mik a legjellegzetesebb ételek az európai országokban?

Európa sokkal több, mint pusztán az ókori történelem, a királyok és királynők, a kastélyok és az egyházak. Európa a világ legfinomabb és legérdekesebb ételeinek otthona is, de mit kell enni és hol? Milyen példák vannak a hagyományos európai ételekre?

[wp_ad_camp_1]

A Cseh Köztársaság valószínűleg a leghíresebb a pilsner sörök sokféleségéről, ám ízletes cseh ételeket is szolgál az alkohol mellé. Az egyik kötelező étel Prágában a palacsinta. Ezeket a desszerteket általában gyümölcslevekkel  töltik meg és feltekercselve szolgálják fel. Próbálja ki őket és más cseh ételkülönlegességeket egy prágai nyaralás során. Németország a kolbászról és virsliről szól! Több százféle kolbászfajta található Németországban, de az egyik legnépszerűbb a gyorséttermi változat, a currywurst. A kolbász bőrével vagy anélkül is kaphat currywurst, de a kolbászt minden esetben felvágják, és ketchuppal  szolgálják fel, majd a tetejét meghintik curryporral. Kiválaszthatja a különböző ízű fűszereket, és az a legjobb, ha pommával (krumplival) és kólával eszi a kolbászt.

Kevés ország olyan jól ismert kiváló konyhájáról, mint Olaszország. És bár az olasz étlapokon nem csupán pizza és tészta szerepel, mégis megéri kipróbálnia az eredeti pizzát. Úgy tűnik, hogy az olasz városok többsége versenyez a legjobb pizzaért, de valójában Nápolyban érdemes talán a leginkább megkóstolni. Ó, és amíg Olaszországban tartózkodik – talán megszerezheti a receptet is! Folytatva a hagyományos európai ételek listáját, Hollandiában minden a heringről szól. Tengerészi országként a hal mindig is része volt a nemzeti étrendnek. Az egyedülálló holland heringkonzervációs eljárásnak köszönhetően a kis ezüstös hal a holland ételek szimbólumává vált. Amszterdamban és más városokban szinte minden élelmiszerpiacon megtalálhatja a halat egészséges rágcsálnivalóként értékesítve.