Mikor érdemes körtét szedni?

Az emberek általában a helyes és egészséges étkezést a sok gyümölcs-és zöldségfogyasztással asszociálják. Amikor erről van szó, akkor bizonyára mindenki azokra a növényekre gondol először, amelyek az ő hazájában is megteremnek. A nyári hónapokban sok ilyenről beszélhetünk, azonban az ősziben és a tavasziban már kevésbé (a téliben pedig szinte egyáltalán).

[wp_ad_camp_1]

A körte egy olyan gyümölcs, amelyet nagyon sokan kedvelnek, és ezért hazánkban nagyon elterjedtnek is számít. Sok ember ültet a gyümölcsösébe körtefát, mert általában nagyon szapora a termése, és sokan kedvelik, valamint amikor szezonban van, sokan is vásárolják. Ezért azt mondhatjuk, hogy mindenképpen jó választás, hogyha valaki körtét termeszt, majd eladja. Azonban az is nagyon gyakori jelenség, amikor az ember a saját kertjébe ültet körtefát és csak saját használatra termeszt. Ilyenkor tanácsos kikérni az olyan emberek tanácsát, akik már foglalkoztak ilyen dologgal a trágyázással és a gondozással kapcsolatban. Azonban szerencsére ezek a fák nem igényelnek túlságosan nagy odafigyelést és gondolást. Ilyenkor inkább a rigóktól kell tartani…

Körte

Körte

Egy dolog van, amelyet azonban érdemes számon tartani, amikor az ember ilyen gyümölcsöt termeszt, és ez a dolog az aratással kapcsolatos. A legegyszerűbb módja ennek, hogyha beszerzünk egy olyan eszközt, amelyet direkt erre a célra fejlesztettek ki. Hogyha ezt valamiért nem tehetjük, akkor házilag is készíthetünk egyet. Erre nagyon sok tippet találhatunk az interneten. Amikor a gyümölcs már megérett, akkor célszerű megvárni, amíg eléggé puha lesz, hogy könnyedén leváljon az ágról, viszont még nem annyira, hogy leessen, és sérüléseket szenvedjen. Bár ezt az időpontot nem lehet előre kiszámolni, azért ellenőrizhetjük időnként a speciális körteszedő segítségével.