Mikor érdemes Thaiföldre utazni?

Thaiföld Ázsia egzotikus üdülőparadicsoma, a turisták kedvenc úti célja világszerte. A magyar utazók számára is az elsőszámú célállomás, legyen szó nyári, őszi vagy téli kikapcsolódásról. Népszerűségét kedvező földrajzi adottságainak, történelmi-kulturális hátterének köszönheti. Lélegzetelállító, meseszép épületek, természeti csodák, hosszan elnyúló partok tekinthetők meg az örök mosoly hazájában.

[wp_ad_camp_1]

Az utazási irodák ajánlatában szerepel Dél-, Észak- és Kelet-Thaiföld, ezen belül Koh Samui, az Andamán-tenger, Phuket és Bankok környéke. A konkrét javaslatok közül mindenki igényei szerint választhatja ki azt a helyet, ahol kedvére töltekezhet energiával. A turistát mindenütt várják látványosságok, nagy dilemma, hová szóljon a repülőjegy. Egyik legnépszerűbb nyaralóhelynek számít Pattyaa és Ayutthaya, és igencsak vonzó program egy-egy hajós kirándulás. Kijelenthetjük, a sok, gyakran körutazásra invitáló akciós ajánlatnak nehéz ellenállni. A kérdés csupán az, mikor érdemes kimozdulni a misztikus világba, megtekinteni a régmúlt és jelen eklektikus keverékét.

Thaiföld

Thaiföld

A tapasztalt utazók állítják, egy hét kevés Thaiföldön! Több időt kell szánni a változatos, mondhatni szélsőséges időjárással rendelkező tájra. Legalább 14 napra érdemes tervezni, főként azokban a hónapokban, amikor elviselhető a hőség és nincs sok csapadék. November és február közti időszak az ideális: míg Északon novembertől decemberig, addig a déli országrészben, februárban megfelelő a klíma az utazásra. Április és október egyenesen tabunak számít nyaralás szempontjából, ezek a fő kritikus napok.

Érdemes utazásszervezővel előzetesen egyeztetni az időpontokat a nyaralóhelyeket illetően, kideríteni, mikor zsúfolt kevésbé a kiszemelt szálloda vagy üdülő. Fő turistaszezonnak számít az augusztus, de sokan csak ekkor érnek rá pihenni családjukkal. Az őszi hónapok optimálisabbak lennének ár szempontjából azoknak, akik munkahelyükkel és egyéb kötelezettségeikkel egyeztetni tudják a szabadnapokat.