Mikor kell fehérjét fogyasztani?

Mindenkinek szüksége van a fehérjékre a kiegyensúlyozott étrend részeként ahhoz, hogy egészséges maradjon. Vannak, akik bizonyos okokból fogyasztanak fehérjéket, például segítenek a fogyásban vagy izomtömeget szerezni. Ugyanakkor még nem világos, hogy mikor van a legmegfelelőbb idő arra, hogy fehérjét vigyünk be a szervezetünkbe.

[wp_ad_camp_1]

A fehérje fogyasztása segíthet a személy fogyásában, és egyértelmű bizonyíték van arra, hogy segíthet az embereknek az izomtömeg megteremtésében, ha eddzenek. A kutatás azonban még nem teszi egyértelművé, hogy mikor van a legjobb idő a fehérje előállításához. Az Egyesült Államokban a legtöbb ember elegendő fehérjét visz be az étrendjébe. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) szerint azonban sok embernek meg kell változtatnia az általuk fogyasztott fehérje tartalmú élelmiszerek típusait. Ha az ember izomtömeget próbál felépíteni, akkor a fehérjét kiegészítők formájában is felhasználhatják, hogy segítsen nekik az izomszövetet edzés után felépíteni.

Fehérje

Fehérje

Bizonyíték van arra, hogy a fehérje segíthet a fogyásban. A kutatók egy tanulmányt tettek közzé az Advances in Nutrition folyóiratban, ami arra utal, hogy a fehérjét tartalmazó harapnivalók fogyasztása csökkentheti a következő étkezéskor fogyasztott kalóriák számát. Különböző tanulmányok azt vizsgálták, hogy van-e kapcsolat a fehérje és a hipertrófia fogyasztásának ideje között, ami azt jelenti, hogy az edzés után mennyi izom épül egy emberre. Az eredmények azonban nem világosak. Két nemzetközi tanulmány a Nemzetközi Táplálkozási és Táplálkozási Metabolizmus folyóiratban és a Nemzetközi Sport Táplálkozási Társaság folyóiratában azt sugallja, hogy nincs összefüggés az izomzat építése és a fehérje fogyasztásának időzítése között.