Mikor, miért és kinek ajánlott a síbiztosítás?

Az átlagos utasbiztosítások között is van különbség, hiszen ezek különböző szinteken alkalmasak a nyaralásra, országjárásra, de már nem alkalmasak, illetve csak korlátozottan a síeléssel együtt járó komolyabb és speciális veszélyekre. A biztosító társaságok pontosan emiatt sorban jelennek meg újabbnál-újabb sí biztosítás módozatokkal, amelyeket kifejezetten a téli sportok szerelmeseinek ajánlanak.

[wp_ad_camp_1]

A sí biztosítások a magasabb kockázatok miatt természetesen valamivel drágábbak is, mint a klasszikus utasbiztosítások, ám az mégsem ajánlott senki számára, hogy sítúrájára az olcsóbb megoldást válassza, azaz sí biztosítás nélkül vágjon neki a lejtőknek. Pár ezer forintot meglehet vele spórolni, de ha gond lenne, akkor sokkal többet veszíthetünk, mint amennyit nyertünk a spórolással. Tudni kell, hogy az átlagos utasbiztosítások a sí biztosítással ellentétben pont arra az esetre nem fizetnek vagy csak igen alacsony mértékben, amely a síelés során jellemzően előfordulhat.

Síbiztosítás

Síbiztosítás

Ha már telelni indul, akkor legyen igazi élmény a síelés és ne kelljen közben aggódnia szeretteinkért vagy értékeinkért, inkább fontolja meg a sí biztosítás lehetőségét. Síeléskor persze nem csak a balesetekkel kell számolni, hiszen jelentős értékeket is viszünk magunkkal, melyeket nem lenne jó elhagyni. Érdemes azt is figyelembe vennie, hogy síelésnél sokszor a hegyről történő kimentés csak helikopterrel oldható meg, aminek költsége bizony elég jelentős, ha nincs sí biztosítás.

A sí biztosítás biztosítja az ügyfél számára, hogy a kellemes családi program ne váljon anyagi csőddé! Plusz pár ezer forintért az egész család biztosítható. A számos sí biztosítás csomag között pedig, melyeket a biztosítók kínálnak biztosan megtalálja az elvárásainak leginkább megfelelőt. A biztosítás ára igazán elenyésző egy telelés költségeihez képest, ezért inkább kösse meg sí biztosítását és legyen nyugodt!