Mikre érdemes figyelni a csempe kiválasztásánál?

Amennyiben úgy döntünk, hogy az otthonunkban csempe burkolatot szeretnénk alkalmazni, akkor a megfelelő csempe megtalálásához nagyon sok szempontot kell, hogy figyelembe vegyünk. Az amúgy is nehéz döntést mégjobban megnehezíti a hatalmas választék.

[wp_ad_camp_1]

Igazán fontos szempontok lehet a kopásállóság, a felület textúrája, csúszásmentesség, stb. Illetve az árról sem feledkezzünk meg, ugyanis abban is nagyon eltérhetnek egyes modellek. A legtöbb esetben, azok a csempék, melyek drágábbak általában jobb minőségben is készülnek, ám nem feltétlen kell, hogy így legyen. Mi most adunk pár tanácsot, amely alapján hátha könnyebb lesz a választás. Az egyik létfontosságú kérdés, hogy hova kerül a csempe. Ugyanis egy igen gyakori hibának nevezhető, hogy a tulajdonosok nem gondolják át, hogy konyhába vagy épp a fürdőbe kerül az adott csempe. Amely azért is fontos, hogy a kiválasztott modell, milyen kopásállósággal, vagy csúszásgátlóval rendelkezik. Míg a konyhánál arra kell ügyelni, hogy könnyen tisztítható legyen, addig a fürdőnél fontos, hogy ne csússzon.

Csempe

Csempe

Továbbá arra is figyelnünk kell, hogy mekkora helyiségbe helyezzük el a csempét, illetve a kiválasztott helyiség mennyire sötét, vagy éppen világos. Ugyanis, ha egy kis fürdőszobáról van szó, akkor nem célszerű sötét színeket használni, ugyanis még szűkebb hatást fog kelteni. A sötét csempéket inkább hagyjuk meg, nagyméretű, tágas helyiségekbe. Igen fontos és gyakori kérdés is egyben, hogy mintás vagy egyszínű legyen a kiválasztott csempe. Nagyon fontos, hogy megtaláljuk az arany középutat a szürke, egyhangú és a túl élénk, harsány színek között. A boltok polcain ma már számtalan mintával ellátott csempe közül válogathatunk. Amennyiben azt szeretnénk, hogy igazán időtállót alkossunk, akkor célszerű dekorcsempéket csak elvétve alkalmazni.