Milford Sound, a csodák városa

Utazni a legtöbb ember szeret és van bőven rengeteg olyan hely, mely turisztikailag igen felkapott és egyre többen és többen látogatnak el oda évi szinten. A legszebb helyek viszont sokszor rejtve maradnak és csak kevesek fedezik fel maguknak a csodát. Az új-zélandi Milford Sound azon kevés helyek közé tartozik, melyet csak kevesen láttak, ám aki látta az biztosan nem fogja elfelejteni.

Új-Zéland déli szigetén található a csodálatos Milford Sound, ami páratlan látnivalókkal várja az odalátogatókat. Az óriási fjord, hatalmas sziklákkal, meredek falakkal van övezve és az igazi érintetlen természetbe enged egy kis betekintést. Őserdőit még nem támadta meg a civilizáció törtető hajlama, így aki ellátogat e csodálatos helyre valóban úgy érezheti, hogy egyé válik a természettel, testileg és lelkileg is maximálisan feltud frissülni. Állatvilága rendkívül lenyűgöző, hiszen olyan különleges lényekkel találkozhatunk, amelyekkel másutt biztosan nem.

Milford Sound

Milford Sound

Milford Sound csupán csak 120 lakossal büszkélkedhet, ám akik ott élnek a legboldogabb emberek közé tartoznak, hiszen őket nem érinti meg a civilizáció szele, a szürke és robottal teli hétköznapok, amelyek a stressz és egyéb betegségek legfőbb kiváltó okai. A sziget legnagyobb része természetvédelmi terület, így bárki aki bántani merné ezt az érintetlen csodát rendkívül komoly büntetésben részesül. A világ ezen egyedülálló csodáját John Grono kapitány fedezte fel még 1812-ben és Ő nevezte el Milford Soundnak, szülőhazája után, ami Milford Haven volt.

Aki teheti annak mindenképpen érdemes ellátogatnia erre a varázslatos és lenyűgöző helyre, az Új-Zéland által rejtegetett csodára, amelyet csak repülővel, esetleg hajóval lehet megközelíteni, hiszen az épített utak itt úgyszintén nem jellemzőek, mint ahogyan más emberi munka nyoma sem.