Milyen egy igazán jó bababarát szállás?

Sok kisgyermekes szülő kerül gondba a nyár közeledtével, hiszen mindannyian vágyunk egy kis pihenésre, de most már babánkra is gondolni kell, amikor a szállásfoglalásokat intézzük. A bababarát nyaralás előkészületeivel időben el kell kezdeni foglalkozni, hiszen a bababarát szállások Magyarországon igen hamar elkelnek. Ezzel sajnos számolnunk kell még az elkövetkezendő években is, hiszen egyelőre úgy tűnik, hogy a wellness szállodák az egyedüliek, akik ezt az igényt felismerték. A többi szálloda, a panziók, a vendégházak nagyon kis számban csatlakoznak a babarát szálláshelyek kialakítására.

A baba fejlődése szempontjából igen fontos, hogy a megszokott napi rutint ne nagyon bolygassuk fel holmi nyaralással. Ő még ezt annyira nem érti és nem is értékeli, hiszen pici még és van egy kis saját megszokott világa, amelyekhez ragaszkodik. Amikor a szállásokat nézegetjük, gondoljuk jó alaposan át, hogy milyen napi programja van a kicsinek. Mikor eszik, mikor alszik, mikor játszik és ezekhez milyen fontosabb eszközöknek kell a rendelkezésünkre állnia ahhoz, hogy semmiben se szenvedjen hiányt az otthoni megszokott kis környezetéhez képest.

Az első és talán legfontosabb dolog az alvás. Ha babánk eddig rácsos ágyban aludt, akkor ragaszkodjunk a farácsos ágyhoz, és ne érjük be a hálós kiságyakkal. Azok valljuk be őszintén, igen kényelmetlenek lehetnek a többórás éjszakai alváshoz! A másik fontos dolog a babaetetés. A családi üdülés akkor lehet családi, ha minden tagja megkapja azt a kiszolgálást, amire szüksége van! A babák táplálása igen fontos, hiszen egy babának napi többszöri étkezésre van szüksége, amelyek tápláló ám mégis kímélő ételekből állnak. Őt nem lehet a svédasztalos kínálatból kiszolgálni, hiszen azok az ételek nem éppen kíméletesek kis gyomrához. Az igazán gyermekbarát szálláshelyek ma már külön főznek a picikre és nagyon odafigyelnek az ételek összetételére. A harmadik fontos témakör a játék és a foglalkozások, amely a baba folyamatos fejlődése érdekében szükséges.  Ma már több wellness szálloda is rendelkezik játszóházzal, vagy külön animátorok foglalkoznak a picikkel, sőt olyan szálloda is akad, ahol a gyermekmedencében is található kis csúszda és egyéb apró játék, amely leköti a kicsiket.  Amennyiben a családbarát szálláshely rendelkezik kerttel, úgy sokszor fa kerti játékok is a picik rendelkezésére állnak.

A jó bababarát nyaralás megszervezésének a lényege, hogy olyan nyaralóhelyet és helyszínt válasszunk, amely nem zökkenti ki a kicsit a maga megszokott kis világából!