Milyen ételeket és italokat nem ajánlott éhgyomorra fogyasztani?

Bizonyára ön is tudja, hogy néhány étel vagy ital éhgyomorra való elfogyasztása súlyos egészségügyi problémákat okozhat. Érdemes oda figyelni arra, hogy mikor és milyen ételeket, italokat fogyasztani, hiszen ezzel megőrizhetjük a szervezetünk egészségi állapotát. Összegyűjtöttük azokat a táplálékokat, folyadékokat, amelyek károsak, ha éhgyomorra fogyasztjuk.

[wp_ad_camp_1]

Tudni kell, hogy az édesség megnöveli az inzulinszintet, és, ha éhgyomorra fogyasztja, akkor az éhség érzetet csökkentheti, de ezzel egyidejűleg a cukorbetegség kialakulásának esélye megnő. A paradicsom összetételében megtalálható a csersav, amely a gyomor savasságát befolyásolja. Az éhgyomorra elfogyasztott paradicsom gyomorégést okoz, de ha rendszeresen ezt a zöldséget fogyasztja reggeli helyett, akkor valószínű, hogy a gyomorfekély nevű betegség fog kialakulni önnél. Az omlós, puha péksütemény sokak szerint tökéletes reggeli, hiszen laktatóak, de a bennük található élesztő rossz hatással van a gyomorfalra, és akár felfúvódást is okozhat.

A zöld színű zöldségeket, azaz a salátát, uborkát nem érdemes éhgyomorra fogyasztani, mert a bennük található aminosavak gyomorégést okozhatnak. Ha üres gyomor esetén banánt eszik, akkor a szervezetben található magnézium szint megnövekedik, és ennek következtében a szív működése nem lesz a tökéletes. Ébredés után a joghurt evés nem jó ötlet, mivel a gyomorsav elpusztítja az ételben található azon tejsavbaktériumokat, amelyeknek jótékony hatásuk lenne. A gyomor nyálkahártyáját tönkre teheti, ha reggelente, evés előtt szénsavas üdítőitalokat fogyaszt. Éhgyomorra kerülni kell a citrom fogyasztását, mert a citromsav növeli a gyomorhurut és fekély kialakulásának esélyét.