Milyen játékot adjunk a patkánynak?

A patkány olyan szempontból igényes állat, hogy kimondottan tisztaságkedvelő, olyan szempontból viszont jó értelemben igénytelen, hogy nem kell neki luxusjáték, bármilyen kacattal tökéletesen elégedett. Nem elég számára a sziáccsal felszórt terrárium, kell valami kuckó, sőt nagyon is kell neki búvóhely, akár több is.

[wp_ad_camp_1]

A patkány kíváncsi, játékos, aktív állat. Ha a környezete sivár, nem fogja olyan jól érezni magát, mint egy változatos, színes helyen. Adjunk neki játékokat, építsünk neki különböző búvóhelyeket, hagyjuk hadd fedezze fel ezeket! Nem kell feltétlenül állatkereskedésben vásárolható tárgyakkal boldogítani, számos olyan dolog van a háztartásban, ami neki tökéletes lesz. Arra kell nagyon vigyázni, hogy mérgező anyagokkal ne kerüljön kapcsolatba, apró, lenyelhető darabok tönkretehetik a tápcsatornáját. A cérna, a hegyes éles dolgok szintén nagyon veszélyesek számára. De a kartondoboz például csudajó játék.

Patkány

Patkány

A kisebbeket szereti, hiszen egy cipősdobozban akár el is lakhat, de egy vécépapír gurigája tökéletes búvó vagy játszó hely. Persze meg is rágja, de nem baj, ezt is élvezi. Olyan papírt kapjon, ami nem színes, nincs rá nyomtatva, mert a tinta mérgező lehet. A patkány imád rágni, szaggatni, ezért egy papírzsebkendő számára olyan, mint az Xbox a gyereknek.  Faág. A fa rágcsálása fogkoptató és szórakozás is egyben. A fa legyen tiszta és ne legyen permetezve. A dobozban ásás a patkány egyik kedvence. Egy kis műanyag dobozba tegyél vegyszermentes földet, ültess néhány búzacsírát, öntözd egy darabig, majd tedd be a patkány terráriumába. Imádni fogja.  Csövet olcsón lehet kapni, építs belőle kanyargós hálózatot. Olyat válassz, amin könnyen kifér és sehol nem akad el.