Milyen játékot vegyünk a kicsinek?

Ha gyerekünk van, akkor bizonyára már egészen pici korában szeretnénk őt elhalmozni szebbnél-szebb játékokkal. Amikor játékot választunk a kicsi számára, sokszor azt tartjuk a legfontosabbnak, hogy az adott tárgy ne csak szórakozásra legyen jó, hanem valamilyen szempontból fejlessze is a gyerek készségeit. Természetesen az ilyen típusú játékoknak is megvan a maguk haszna, azonban figyeljünk oda arra is, hogy ne terheljük túl a babát már egészen pici korában!

[wp_ad_camp_1]

Igen, valóban jó, ha meg tudjuk oldani a játszást úgy, hogy összekössük a kellemest a hasznossal, de azért ügyeljünk arra, hogy a gyerek számára ne váljon kötelességgé a játék, ez ugyanis mindentől elveheti a kedvét hosszútávon! Biztosítsunk számára olyan játékszereket is, amelyeknek segítségével maximálisan kikapcsolódhat! Természetesen a huszonegyedik században a televíziót és a számítógépes játékokat már nem igazán lehet kiiktatni a kicsik mindennapjaiból, ami persze nem baj, hiszen a technikai dolgokat nagyobb korában is kénytelen lesz gyakran használni, így kifejezetten jót tesz a babának, ha már pici korában megismerkedik az elektronikai kütyükkel!

Játék gyerekeknek

Játék gyerekeknek

Azt azonban vegyük figyelembe, hogy a gyerek folyamatosan fejlődésben van minden szempontból, ezért ne csak a szellemi foglalkozásokra fektessünk nagy hangsúlyt, hanem gondoskodjunk arról is, hogy csemeténk sokat mozogjon, lehetőleg a szabadban, eleinte persze szülői felügyelet mellett!

A szülők gyakran esnek abba a hibába, hogy a legújabb, legdrágább, csillogó-villogóbb játékot akarják megvenni a gyermekeik számára, pedig a kicsik valójában sokkal jobban tudnak örülni egy labdának, biciklinek, legónak, babának vagy homokozó készletnek, mint bármilyen méregdrága, távirányítós menő játéknak! Gondoskodjunk arról is, hogy mi magunk is vegyük ki a részünket néha a játékidőből, ugyanakkor persze hagyjuk a kicsit szocializálódni is a vele egykorúakkal!