Milyen modulokból áll a kutyakiképző képzés?

Négylábú barátaink hűséges társaink a mindennapok során, ám sokak számára a kutyákkal való foglalatoskodás több, mint puszta hobbi. Ha pedig úgy érezzük, szívesen foglalkoznánk az ebekkel napi szinten is, akkor örömteli hírnek fogjuk tartani, hogy az ehhez szükséges kurzus igen rövid idő alatt teljesíthető.

Tudniillik a kutyakiképző képzés egy három hónapos intenzív tanfolyamot takar, melynek során egyforma hangsúly kerül az elméleti tudás és a szükséges gyakorlat megszerzésére egyaránt. Tekintettel arra, miszerint ez is egyfajta felnőttképzés, a tanórák rendjének kialakításánál a szervezők kiemelt hangsúlyt fordítanak arra, hogy a foglalkozások könnyedén összeegyeztethetők legyenek a mindennapi teendőinkkel. Ennek tükrében a kutyakiképző képzés elméleti tananyagának leadása online formában történik, a gyakorlatra pedig hét egymást követő vasárnapon kerül sor, így aki teljes állásban dolgozik, az is könnyedén megoldhatja a részvételt. Ez az ütemezés tehát óriási könnyebbséget nyújt a jelentkezők számára.

A struktúra összeállítása persze okkal ilyen, hiszen nagyon fontos, hogy lehetőség szerint egyetlen foglalkozást se hagyjunk ki. Tudniillik a témakörök szorosan összefüggenek és egymásra épülnek. A fajtacsoportok és az ösztönök áttekintését követően a kutyakiképző képzés a viselkedéstannal és a testjelek kommunikációjának felismerésével folytatódik. Az órák során nagy hangsúly kerül az engedelmességi gyakorlatok módszertanának elsajátítására, de az oktatók kitérnek arra is, milyen jegyek alapján kell kiválasztani a megfelelő kölyköt, hogyan működik az eredményes motiváció a négylábúaknál és persze azt is megtanuljuk, milyen feladatokkal érhető el az engedelmesség. A kutyakiképző képzés tehát egy igen komplex tudásanyag megszerzését teszi lehetővé, ezért kiváló választást jelent minden állatbarát számára.