Minden az infravörös térfűtőkről!

Az infravörös térfűtők nagyszerű módjai annak, hogy menet közben is melegen tartsunk minden teret. Ezzel a fűtési módszerrel energiát takaríthat meg, miközben elegendő hőt ad a leggyakrabban használt terekhez.

Az ilyen típusú fűtőtestek a legideálisabbak családi szobákban, szigetelt garázsokban vagy nyitott lakóterekben. A legfontosabb jellemzőktől és előnyöktől a legjobb használati és gondozási tippekig, itt van minden, amit figyelembe kell vennie az infravörös fűtőelem vásárlása előtt. Az infravörös fűtőberendezések energiahatékonyabbak, mint a többi helyiségfűtő. Az általuk termelt hő 100 százalékát felhasználják, ami alacsony költséggel szinte semmilyen veszteséget nem okoz a zónahő felé történő hőátadásban. Ennek az az oka, hogy a többi kiegészítő fűtőberendezéssel ellentétben az infravörös fűtőberendezések nem melegítik fel a levegőt, hanem infravörös sugárzást bocsátanak ki, amely csak azokat a tárgyakat melegíti fel, amelyeket a sugárzás érint. A fizika hasonló ahhoz, ahogy a napfény felmelegíti a tárgyakat, ami azt jelenti, hogy az infravörös térfűtő hője természetes érzést kelt.

Mivel nem mozgatnak nagy mennyiségű levegőt, nem szárítják ki túlzottan a levegőt és nem mozgatják a port a levegős fűtési rendszerekhez képest. Ezenkívül lényegesen biztonságosabbak is, mint más típusú helyiségfűtők, mivel a fűtőspirálok nem forrósodnak fel. Az infravörös fűtőtestek általános hatékonysága azonban nagymértékben függ attól, hogy az egység hogyan van megtervezve, felépítve, és mennyit használják otthonában más hőforrásokkal együtt. Háromféle elektromos infravörös fűtőtest létezik: hordozható kerekes egységek infravörös fűtési technológiával, kompakt fűtőtestek (részleges) infravörös képességgel kombinálva más fűtési rendszerekkel, és szabadon álló elektromos infravörös kandallók.