Mit érdemes meglátogatni Luisiana államban?

Luisiana állam Dél-Európában található, és ezt az államot egy kulturális robbanásként tartják számon. Cajun, Creole, a dél amerikai akcentus, a különleges konyha és az örökség mind hozzátartoznak Luisiana állam festői tájaihoz.

[wp_ad_camp_1]

A mocsarak, a francia gyarmati építészet, a bájos falvak és történelmi ültetvények mind megtalálhatóak Luisiana területén belül. New Orleans az állam leglátogatottabb úticélja, és minden bizonnyal megéri ide ellátogatni. Nincs még egy New Orleans-hoz hasonlítható hely szerte Amerikában. A városban van egy csipetnyi Creole, némi Cajun, és rengeteg francia is. A város Délkelet-Luisiana-ban található, és a város széles körben ismert az évente megrendezett Mardi Gras ünnepségéről. A francia negyed a város leglátogatottabb része, és nem nehéz átlátni, miért. A francia negyedben található a Jackson-tér, amely otthont ad a St Louis katedrális történelmi tornyainak. Ebben a negyedben található a híres Bourbon utca is ahol élő zene és hideg italok várják a kikapcsolódni vágyókat. Itt emellett kávézásra és étkezésre is lehetőség van. Az Oak Alley Plantation-t sem érdemes kihagyni ha Luisiana államban szeretne nyaralni. Az Oak Alley ültetvény a Missisipi-folyó partján található és visszavezethető egészen a 19. századig.

Az ültetvény dupla sorban álló fákból áll, így egy árnyékos lombkoronát létrehozva, ami igazán mennyei látványt nyújt. Mint az ebből a korszakból származó összes ültetvény, Oak Alley is a cukornád-kereskedelem eredménye volt, és az ültetvényen rabszolga munkások dolgoztak. Manapság a turisták megtekinthetik a teljes ültetvényt és az Oak Alley fogadójában akár egy éjszakát is eltölthetnek, valamint a szálloda éttermében étkezhetnek. Lafayette városát is érdemes fellátogatni ha már Luisiana államban jár, hiszen szebbnél szebb tájakat láthat és itt a kulturális élet is a csúcson van.