Mit ne vigyünk ajándékba ha babalátogatóba megyünk?

Ugye, hogy jó kérdés ez? Egy új családtag érkezése nagy örömet jelent minden egészséges családban, és a rokonok, barátok körében is. Azonban nem mindegy, hogy milyen ajándékokkal fejezzünk ki ilyenkor örömünket, törődésünket, hiszen néhány ajándékkal több bosszúságot okozhatunk, mint örömet!

[wp_ad_camp_1]

Ön is járt már úgy, hogy meglátott egy gyerekruhát, ami „cuki”, és „jól néz ki”, azonban saját gyermekét nem öltöztetné abba? Ha igen, akkor azt a ruhát semmiképpen se vigye ajándékba, kivéve, ha biztosan tudja, hogy a kismama ízlésének megfelel! Igyekezzünk minél kevésbé sablonos ajándékokkal beállítani. Például plüssöket, rágókat, felhúzható zenélő állatkákat, már biztosan vásároltak a szülők, vagy kaptak ajándékba! Ha mindenképp sablonos akar lenni, akkor vásároljon olyan termékeket, amelyek elfogynak, és nap mint nap használatban vannak! Ilyen például a pelenka, a popsitörlő, a babaolaj, a babasampon és hasonló! Kérdezze meg bátran a kismamát, hogy mire van éppen szüksége! Soha ne vigyünk olyan ételt ajándékba, amely az anyatej révén allergiás tüneteket válthat ki a picinél! Ilyen például a karalábé, a karfiol, és bizonyos sütemények! Érdeklődjünk előre, hogy melyek azok az ételek, amelyekre esetleg allergiás a baba!

Babalátogató

Babalátogató

Figyeljünk oda arra is, ha esetleg gyerekruhát viszünk ajándékba, hogy ne csak mutatós, de kényelmes is legyen a ruha! Hiszen ha van rajta gomb, cipzár, csat vagy gombok, akkor az felsértheti a gyermek bőrét, nem beszélve arról, hogy a leeső gombokat le is nyelheti! Semmi esetre se vigyünk mosható pelenkát, hiszen az anyának biztosan nincs annyi szabadideje, hogy pelenkamosással foglalkozzon! Legyünk tudatosak az ajándékvásárlásban, hiszen egy kis jövevényről van szó és az Ő szüleiről! Kerüljük a baba egészségére veszélyes tárgyakat!