Mit tehetünk a kirepedezett ajkak ellen?

A hideg, szeles őszies idő beköszöntével egyre többen kell, hogy megküzdjenek a kirepedezett, száraz, fájó, vérző ajkakkal. Nem csak esztétikailag csúnya, de igen fájó is lehet. Hiszen elegendő egy hirtelen mozdulat és máris újabb seb keletkezik rajta.

[wp_ad_camp_1]

Ez a probléma igen gyakori és a téli, tavaszi időszakban is végig kísérhet bennünket. A kivörösödött, fájó, vérző és hámló ajkakat érdemes komolyan venni. Most mutatunk pár tippet, melyek hatásosak lehetnek. Sokan az ajakbalzsamoktól kérnek segítséget, ám szerintünk el nem a legjobb választás. Ugyanis csak ideiglenes megoldást nyújtanak. Viszont, ha ez mellett döntünk, akkor nagyon fontos, hogy jó minőségű szőlőzsírt válasszunk. Érdemes gyógyszertárban vásárolni és kikérni a gyógyszerész véleményét. A cserepes száj, igen sok veszélyt rejthet magában, mint pl. a B-vitamin, illetve a vas hiányát. Ugyanis, igen gyakori, hogy valaki vitamin hiányban szenved és az cserepes ajkakban mutatkozik meg. A kisebesedett ajkakat érdemes fertőtlenítő szerrel is kezelni, ugyanis állandóan kivannak téve annak a veszélynek, hogy a nyúlt seben fertőzés alakulhat ki.

Kirepedezett ajkak

Kirepedezett ajkak

Ezeket célszerű este és reggel alkalmazni. A méhviasz olyan segítséget nyújthat, ugyanis nagyon sok olyan anyag található meg benne, amely regenerálja a bőrt. Többek között ezért sem meglepő, hogy igen sok készítmény alapanyagaként is szerepel a méhviasz. Amennyiben éppen ez nincs kéznél, akkor egy kis méz is segíthet. Kernjük fel az ajkunkra és hagyjuk állni kb. 15 percig és utána mossuk le. Sokkal kellemesebb érzés lesz utána. A különféle ajakbalzsamokkal érdemes óvatosan bánni, ugyanis nagyon sok esetben tartalmaznak színezőt, illetve olyan alapanyagokat melyek mégjobban kiszáríthatják az ajkunkat használat után.