Mosással a beltéri allergének csökkentésére

Ha Ön vagy a háztartásában bárki allergiás, a ruhanemű kezelésének módja nagyban befolyásolhatja a beltéri allergiákat. Tanuljon meg olyan mosási tippeket, amelyek segítenek csökkenteni az allergének számát, és mindenki számára bevált gyakorlatok lehetnek.

A poratkák és ürülékük ismert allergének. És mindenhol ott vannak az otthonunkban, ahol vannak szövetek és szálak. Forró víz és gyakori mosás szükséges az atkák kordában tartásához. Napunk nagy részét a hálószobában töltjük, így az ágynemű tisztán és pormentesen tartása különösen fontos az allergiások számára. Tanulja meg, hogyan kell ápolni mindent a matracbetétektől a párnákon át a paplanokig. Természetesen szinte lehetetlen kimosni egy matracot és a dobozrugókat vagy a puha kárpitozott bútorokat. Ezekhez a darabokhoz próbáljon ki egy szövet allergén fertőtlenítő porszívót. Ezek a porszívók ultraibolya fényt használnak a poratkák és baktériumok elpusztítására, majd egy kettős szűrőrendszerrel eltávolítják a kártevők 99,9%-át a szövetfelületekről.

A penész és a penészgomba megelőzése és eltávolítása fontos, akár a mosókonyhában, akár a gardróbban vagy a mosókonyhában növekszik. Nemcsak az allergiásoknak és asztmásoknak okozhat légzési problémákat, hanem a falakat, a ruhákat és a cipőket is tönkreteheti. A mosókonyhákban gyakran előfordulhat penészedés a szivárgó alátét (akár kis szivárgás esetén is) vagy a rossz légáramlás miatt. Nem tart sokáig, amíg a penész növekedni kezd, és a lehető leghamarabb el kell távolítani, hogy csökkentse családja kitettségét, és megelőzze a szerkezeti károsodást. A szekrényekben vagy tárolóhelyiségekben lévő magas páratartalom penészesedést okozhat a bőrcipőkön, pénztárcákon és a ruházaton. A penész vonzódik a szennyezett területekhez – ételfoltokhoz és testszennyeződésekhez –, ami serkenti a növekedést. Ilyenkor is jól jön a mosás.