Napelemes rendszer előnyei és megtérülés

A napelemes rendszer az egyik legjobb mód, hogy környezetünk megóvásához hozzájáruljunk, valamint saját költségeink is csökkentsük ezáltal. A napelem használatnak ezeken kívül is számos előnye van.

[wp_ad_camp_1]

Napelemes rendszer egyre népszerűbb, ami nem csoda, hisz számos előnye van használatának. A legtöbb háztartás számos elektromos berendezést tartalmaz, amik bizony szépen fogyasztják az áramot. Egy több tagú család esetében ez akár komoly összeget is jelenthet. Az elektromos áram napelem általi megtermelése nagy mértékben hozzájárulhat a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez. A napelem nem bocsát ki semmilyen káros anyagot, zajmentes és minimális a karbantartási szükséglete. A napelemet mindössze egyszer kell beszereltetni, utána az folyamatosan termeli az áramot. Sok érdeklődő teszi fel a kérdést, hogy mennyi idő alatt térül meg a befektetés, mert hogy a napelem annak tekinthető. A kérdésre nagyon nehéz válaszolni, mivel több tényező is közrejátszik. Függ a tájolástól, földrajzi helytől, időjárástól, valamint a napsütéses órák számától.

Napelemes rendszer

Napelemes rendszer

Hogy mégis mondjunk egy körülbelüli viszonyítási számot, egy átlag háztartás esetében körülbelül 10-12 év. Ezek viszonyszámok, hisz a napelem fajtáját is figyelembe kell venni, valamint, hogy a háztartás hány darabbal rendelkezik. Nagyobb ipari létesítmények esetén gyorsabban térül meg a befektetés. A napelemek korábban csillagászati áron voltak beszereltethetők, azonban a napelemek terjedésével elérhetőbbekké váltak az átlag családok számára is. A napelem által komoly összegeket lehet megtakarítani, valamint az sem utolsó szempont, hogy az ökológiai lábnyomunkat tudjuk ez által csökkenteni. Bővebb információkat a pvsystem.hu weboldalon találhat!