Néhány a világ legrejtélyesebb helyei közül

A ilágon számtalan érdekes, izgalmas hely van, és vannak köztük olyanok is, amelyekről kevesen tudnak, kevesen ismernek és valami miatt, furcsának, rejtélyesnek számítanak. Azok, akik gyakran utaznak és izgalmas, rejtélyes helyszínekre vágynak, jól jön majd az alábbi felsorolás.

[wp_ad_camp_1]

A legrejtélyesebb helyek egyike talán az Oroszországban található Mezhgroye, amely ellentétben sok más zárt orosz várossal, nem ad helyet kutatóintézetnek, nukleáris fegyvereknek, katonai létesítményeknek stb.  Egy zárt területről van szó, ahol még mindig ismeretlen, hogy mi történik. A Kaliforniában található Death Valley, vagyis Halál Völgye Nemzeti Park rejtélyét már több mint száz éve próbálják megfejteni a tudósok. Egy kutató felesége fedezte fel, hogy a szárazabb talajon levő kövek képesek maguktól mozogni és haladni a sivatagban. Ez természetesen hihetetlennek és abszurdnak tűnik, azonban ez a jelenség létezik és még mai napig nem tudták pontosan megfejteni a tudósok az okát.

Relampago del Catatumbo

Relampago del Catatumbo

A természeti jelenségek bizony nagyon különlegessé tudnak tenni egy helyet, ahogy a Venezuelában található Relampago del Catatumbo-t is. A világ legviharosabb területének is nevezik, ugyanis évente körülbelül 200 olyan éjszaka van, amikor villámok lepik el a vidéket és előfordul, hogy egy perc alatt több mint 25 villámlás tűnik fel az égen. Sok turista csak amiatt utazik ide, hogy egész éjjel figyelhesse, ahogy a villámok folyamatosan megvilágítják az égboltot. A Szenegáli Lake Retba, tó páratlan az egész világon. Egy olyan tóról van szó, amelyben szárazabb időszakban a víz szemmel láthatóan rózsaszínű lesz. A benne található algák miatt ugyanis a tó képes rózsaszín árnyalatokban tündökölni. Mindezek mellett a víz olyan magas sótartalommal rendelkezik, hogy bárki fennmarad a tetején, anélkül hogy úszna.