Okcitánia legszebb helyei

A délnyugat-franciaországi Okcitánia régió karakteres falvakkal és rendkívüli középkori építészettel büszkélkedhet a hófödte Pireneusok lejtőin. A két kisebb, de közismert régió, a Langeudoc-Roussillon és a Midi-Pireneusok szövetsége által létrehozott Okcitánia régió érdekes kalandokat és szebbnél szebb látnivalókat kínál.

[wp_ad_camp_1]

A fényes Canal de la Robine mentén található Narbonne egyáltalán nem egy túlzsúfolt hely, így a fákkal teli macskaköves utcákkal, feltűnő építészettel, dekadens ételekkel és borokkal, valamint festői tengerpartokkal könnyedén a kedvenc célpontjává válhat, ha nem szereti a zsúfolt városokat. Egy nagyon rövid autóútra találhatóak a legcsendesebb tengerpartok. A város felett tornyosul a Saint-Just et Saint-Pasteur gótikus székesegyház ami tökéletes mérföldkő a városi utcák közötti navigációhoz. A székesegyház önmagában szokatlan – az építkezése 1272-ben kezdődött, de soha nem fejeződött be. Vessen egy pillantást a hiányos, de még mindig extravagáns külsőre és a gyönyörű ólomüveg ablakokra.

Okcitánia

Okcitánia

Lourdes egy festői város, amely a Pireneusok lábánál fekszik Franciaország délnyugati részén. 1858 óta ez egy nagy római katolikus zarándokhely, aminek érdekessége, hogy egy Bernadette Soubirous nevű fiatal nő állította, hogy Szűz Mária 18 alkalommal járt itt. A kikötő a Lourdes-i Szűzanya szentélye, a zarándokhely a bazilika szomszédságában található. Évente milliók sorakoznak itt, hogy ihassanak vagy fürödjenek a barlang szabadon áramló forrásában, mivel Soubirous-t állítólag maga Madonna tanácsolta. A Perpignan csendes városi búvóhelyet kínál a Földközi-tenger közelében. Ez nem a tipikus turisztikai város, de ez a vonzerejének része. A kisvárosban gyönyörű történelmi központ található, néhány kiváló kávézóval. A város legfontosabb látványossága a mallorcai királyok palotája. Ezt a várat a 13. században építették, és gótikus-román stílusú külseje van.