Orchidea – A szobanövények királynője

Napjainkban egyre jobban elterjed ez a trópusi növény, amely szépsége mindenkit magával ragad. Nagyon érdes lehet visszagondolni, hogy pár évvel ezelőtt még igazi különlegességnek számított, viszont mára már szinte, minden üzletben beszerezhetjük, akár több fajtáját is.

[wp_ad_camp_1]

Ám azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy az egyik legszebb virággal az orchidea rendelkezik. És ezzel nagyon sokan egyet is értenek. Ez az egzotikus növény a szépségével és kecsességével, minden virágot szerető embert levesznek a lábáról. Ám még mai is sokunkban ott él az a hiedelem, hogy igen kényes, illetve egy nehezen gondozható növényről van szó. Viszont ez egy tévhit és a legtöbb esetben, sokkal inkább azzal ártunk a legtöbbet, hogy túlgondozzuk őket. A legtöbb esetben a locsolás az, amellyel a legnagyobb többet árthatunk a számunkra, illetve a legnagyobb problémát okozhatjuk ezeknek a növénynek. Az egyik legfontosabb szabály, melyet érdemes be tartanunk, hogy sosem szabad vizet hagynunk a kaspójában.

Orchidea

Orchidea

Ajánlott átlátszó kaspóba helyezni, zárt kaspóba sose tegyük, ugyanis abból, nem tud eltávozni a felesleges víz és így nagyon könnyen tönkre mehet a növény, mivel elrothadnak a gyökerei. Viszont nagy szerencse, hogy erre a problémára könnyen felfigyelhetünk, ugyanis intő jel lehet a levélsorvadás. Az orchidea nem szereti a virágföldet, számára a legjobb választásnak a kifejezetten erre alkalmas orchidea föld bizonyul, vagyis tőzeg. A legideálisabb környezet számára 20-25 C fok között van. Az mellett, hogy ideális hőmérsékletet biztosítunk számára, nagyon fontos még a kellő mennyiségű fény is. A legmegfelelőbb hely számára az ablak előtt lehet, illetve ablakpárkányban, ahol a nap első felében éri az intenzívebben fénysugár. Heti egyszeri locsolás bőven elegendő!