Otthoni orvoslatok a torok kaparás megszüntetésére

Az irritált torok különösen akkor lehet nagyon zavaró, ha nem tud megszabadulni tőle. A torok hátsó részén lévő kaparás éjszakai köhögést okozhat, és ez a legirritálóbb, mivel nem teszi lehetővé az alvást. A következő reggel katasztrófa lesz a munkahelyen és otthon.

A köhögés valójában az emberi test reakciója, amely segít enyhíteni a torok csiklandozását. Azt is érzékelheti, hogy nagyon viszket a torka. Számos természetes gyógymód létezik, amelyeket otthon is elkészíthet a torok csiklandozásának, irritációjának és kiszáradásának enyhítésére. A torok csiklandozását, amely torokirritációhoz és köhögéshez vezet, számos dolog okozhatja. A hideg, a savas visszafolyás, a száraz levegő vagy egy fertőzés is okozhat csiklandozást és köhögést. Allergia és egyes gyógyszerek mellékhatása időnként okozhat csiklandozást a torokban. A csiklandozó torok tüneteinek kezelése elegendő, de ha valamilyen allergia vagy savvisszafolyás okozza, akkor kezelni kell a kiváltó okot, és megszabadulni tőle.

A nyers és tiszta méz egy átfogó gyógyszer minden torokbetegségre, és kifejezetten hatékonyan gyógyítja a torok csiklandozását. A méz gyulladásgátló és antibakteriális hatású, amely segít meggyógyítani a viszkető és fertőzött torkot. A méz segít enyhíteni a torok irritációját és viszketését. A méz jobb gyógyszer a köhögés ellen, mint a dextrometorfán és a difenidramin. A dextrometorfán egy olyan gyógyszer, amelyet számos köhögés elleni szirup készítésére használnak a köhögés elnyomására, a difenhidramin pedig egy antihisztamin, amelyet a köhögés gyógyítására is használnak. Éjszaka lefekvés előtt vegyen be 2 teáskanál mézet a torok és köhögés kezelésére. Ne adjon mézet egy évesnél fiatalabb csecsemőknek. Igyon egy csésze gyógyteát, amely segít megnyugtatni a karcos és kiszáradt torkot. Klinikailag bizonyított tények vannak arra vonatkozóan, hogy a meleg gyógytea fogyasztása mézzel megnyugtatja a torkát.