Otthonunk tavaszi nagytakarítása hatékonyan

Itt a jobb idő, itt a tavasz. Megjelentek az első tavaszi virágok is, a nap is többet süt, valamint enyhül az időjárás is. Itt lenne az ideje házunk tavaszi nagytakarítására. De hogyan is fogjunk hozzá? Mivel kezdjük?

Amennyiben rászánjuk magunkat egy nagyobb takarításra, érdemes olyan napon végezni, amikor teljesen ráérünk, és kipihentek is vagyunk. Határozzuk el, hogy ezen a napon nem fogunk mérgelődni, és ezt az egész napot a takarításra fogjuk szánni, hiszen lesz elég munkánk.

Kezdjük először a portalanítással a mennyezeten, a sarkokban, a szekrények tetején. Majd haladjunk lefelé. Mindig fönt kezdjük a takarítást, és egyre lejjebb haladjunk. Minden szobában portalanítsunk. Még a radiátorok alatt is. Nyissuk ki az ablakokat, hogy áradjon a lakásba friss tavaszi levegő. A fürdőben mossuk le a csempét, és ott is jobb illat lesz ezután.

Tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás

A portalanítás után mossuk le az ablakokat. Ha elkészültek, ragyogó tiszták lesznek. A radiátorokat is lemoshatjuk. A fölösleges dolgokat pakoljuk el a szobákból, főleg, amiket nem is használunk, csak a helyet foglalják. A ruhásszekrényeket is kipakolhatjuk, és onnan is tegyük el azokat a ruhákat, amiket nem szeretünk, vagy nem is hordunk. A téli pulcsikat is tegyük el, és vegyük elő a tavaszi ruhákat.

A szőnyegeket porszívózzuk fel alaposan, de a járólapot is nyugodtan, vagy a parkettát is érdemes. A kanapét is érdemes kiporszívózni, de az ágyat is. Majd mossunk fel, ahol nincs szőnyeg. Jobb illatú lesz ezután az egész lakás.

Amennyiben készen vagyunk estére, kellemesen elfáradtunk. Üljünk le, igyunk meg egy finomabb teát, pihenjük ki az egész napot. Vegyünk egy pihentető fürdőt.  És élvezzük a tiszta lakást. Már lehet hívni bátran vendégeket, hisz ragyog az egész lakás. Majd még virágokkal díszítsük fel az asztalt, hogy legyen tavaszias a hangulat.