Padlásszigetelés, a spórolás érdekében

Ma már egyre jobban figyelnek az emberek a különféle spórolási lehetőségekre és így a szigetelések is nagyobb hangsúlyt kaptak, ugyanis a szigetelés által lehet egyre több és több fűtési energiát megspórolni, ami nagyon is sokat jelent a magas fűtési árak miatt.

A nyílászárók szigetelése és a falak szigetelése már sok háztartásban megtalálható, ám a padlástér szigetelése még nem kapott elég nagy hangsúlyt, pedig a padlás szigetelésével viszonylag igen kis ráfordítással jelentős fűtési energia, azaz egyre több költség takarítható meg. A beépítésre szánt tetőtér szigetelése leginkább úgy oldható meg, ha a tető síkjában a szarufák között, illetve alatt kell elhelyezni a szigetelőanyagokat. Ha van olyan padlásrész, mely nincs használatra tervezve, ott természetesen elég csak a födémre fektetett vagy befújt üveggyapot. A szigetelés alá viszont érdemes egy párazáró réteget is elhelyezni, hiszen az megakadályozza, hogy a pára a szigetelőanyagba jusson és abban kart tegyen.

Padlásszigetelés

Padlásszigetelés

A hatékony szigetelés érdekében alkalmazhatóak a táblás kőzetgyapot szigetelőlapok, amelyek ár-érték aránya nem minden esetben a legjobb, azaz ezen módszert felülmúlja az Ecose technológiával és természetes anyagokból gyártott újgenerációs ásványgyapot termékek kínálata, melyek közül érdemes megemlíteni a Classic 03-at, az Ekoboard-ot és a Supafil LOFT 045-öt, valamint a Supafil Cavity 034-et. Mindegyik termék A1-es tűzvédelmi besorolású, tehát amellett, hogy jól szigetelnek még biztonságosak is és a párával szembeni ellenállásuk is remek a hidrofobizáló anyaguknak köszönhetően.

Amint fontos tudni, hogy az említett hőszigetelési módok a által az épület átlagosan 20 százalékkal tovább tartja a hőmérsékletet. Mindez azt jelenti, hogy egy 50 ezer forintos gázszámlánál havonta 10 ezer forint lehet megtakarítani akkor is, ha a falak nincsenek szigetelve.