Panguitch népszerű látványosság

Kis mérete ellenére a Utah délnyugati részén fekvő Panguitch népszerű látványosság a közeli természeti látnivalók miatt. Fő vonzereje a gyönyörű Bryce Canyon Nemzeti Park, de az apró város rövid autóútra található a Cedar Breaks Nemzeti Emlékműtől és a figyelemre méltó Vörös kanyontól is.

[wp_ad_camp_1]

Panguitch történelmi központja a gyönyörű belváros, tele gyönyörű, régi téglaépületekkel, amelyek kiemelik Panguitch úttörő múltját. A vonzó építészet mellett ezek a történelmi házak helyi üzleteknek és hangulatos moteleknek is otthont adnak. A széles Main Street körül kiváló éttermek és kávézók, valamint néhány csodálatos kisvárosi üzletek is vannak. Itt talál harapnivalókat és ajándéktárgyakat, érdekes régiségeket, cowboy kollekciókat és indián műalkotásokat. Panguitch délnyugatától másfél órányi autóútra található a térség egyik kiemelkedő nevezetessége: a Zion Nemzeti Park. Az 1919-ben Woodrow Wilson elnök által létrehozott festői park azon a ponton fekszik, ahol a Colorado-fennsík, a Nagy-medence és a Mojave-sivatag régiói találkoznak. Mint ilyen, elragadóan különböző és drámai tájakkal büszkélkedhet, Zion és Kolob színes kanyonjai a legmegdöbbentőbb látnivalók közé tartoznak.

Mindössze 20 perces autóútra a város délnyugati részétől található a szép Panguitch-tó, amely nagyon népszerű kikapcsolódási és üdülési célpont. Az emberek a nyári hónapokban táboroznak itt, és ezt használják a közeli Bryce Canyon Nemzeti Park és a Cedar Breaks Nemzeti Emlékmű meglátogatásához. Az alacsonyan fekvő dombok veszik körül a tavat, amelyet hangulatos kempingek szegélyeznek, és a vendégek horgászni, csónakázni és kajakozni szoktak a pislákoló, nyugodt vizén. A látogatók kirándulhatnak vagy lovagolhatnak a festői part mentén, vagy a vadon élő állatokra figyelhetnek a Colorado-fennsík ponderosa fenyői között. A Panguitch-tó közelében található a Cedar Breaks megdöbbentő természetes amfiteátruma.