Parfüm fajtái és használata

Az illatok, mindenki életében jelen vannak, még a hétköznapokban is. Az emberek arra, hogy illatozzanak, manapság a parfümöt választják.

[wp_ad_camp_1]

Egy parfüm illatát, legjobban a testünk lüktető pontjain érezhetjük, melyek megtalálhatóak a csuklónk belső felén, a nyaki ütőerek környékén, a fül mögött, a könyök és a térd hajlataiban, halántékunknál és a dekoltázs vagy mellkas környékén. Itt a parfüm intenzívebben és fokozatosan árasztja magából az illatot, mely a test hőmérsékletére szánt reakció. Figyeljünk oda, hogy még mielőtt felvennénk a ruhánkat és a hozzá tartozó ékszert, még azelőtt parfümözzük be magunkat, mivel vannak olyan típusú illatszerek, amik foltot hagyhatnak a ruhán, valamint károsíthatják a nyakláncunkat, vagy karkötőnket is. A parfüm illatának érezhetősége meghosszabbítható hidratáló krémmel. Mivel a száraz bőrön hamar elpárolog, ezért ajánlott, hogy parfümözés előtt használjunk krémet. Így nem fog beszívódni a pórusainkba és az aromája hosszú ideig érezhető lesz.

Parfümök

Parfümök

Régen a parfüm készítéséhez, természetes illóolajakat használtak. Manapság már ezt leváltották a szintetikus illatanyagok. Ezeket a gyártók nagyobb mennyiségben elő tudják állítani, így az áruk is sokkal kedvezőbb, mint a természetes anyagokkal készített daraboknak. A parfüm illat hat csoportba osztható. Az elsőbe a virágillatok tartoznak, melyek a legnépszerűbbek, bármilyen alkalomra használhatjuk őket. A második az erdő. Ez a természet frissítő aromáját idézi fel. A harmadik a zöld, ami egy könnyed illataroma, legtöbbször csak a hétköznapokban alkalmazzák az emberek. A negyedik az óceáni, mely inkább a fiatalabbak közt kedveltebb. Van még a fűszeres gyümölcs. Ezt szívesebben nyáron használják, a fiatalok és az idősebbek egyaránt. Az utolsó a keleties illat. A fűszeres aromája miatt, különleges alkalmakra ajánlott.