Pásztortáska, a vérzés csillapítója

A Magyarországon honos növények közül nagyon sok rendelkezik jótékony hatásokkal. Kifejezetten hatékonynak nevezhető például a pásztortáska is, amely leginkább vérzéscsillapításra alkalmazható, legyen szó külső vagy belső vérzésről. De lássuk csak, hogy pontosan mit is kell tudni a pásztortáskáról!

A pásztortáska szinte mindenhol megtalálható. Találkozhatunk vele utak mentén, réteken, árkokban, bozótosokban, szántóföldeken, veteményesekben és úgy egyáltalán bárhol. Azonban az, hogy ennyire elterjedt semmit sem vesz el az értékéből. Ezáltal csak egy nagyon könnyen beszerezhető gyógynövénnyé, gyógyszerré válik. Túlzás nélkül nevezhető a nők orvosságának, hiszen csillapítja a görcsöket, az erős havi vérzést és a változó kori bő vérzést is. Persze nem csak a menstruációt csillapítja, hanem például az olyan belső vérzéseket is, mint a gyomor- vagy bélvérzést. Akár az orrvérzés is megállítható, ha a pásztortáska teájába mártott tampont teszünk az orrunkba. Persze nemcsak a különféle vérzések megszüntetésére alkalmazható a pásztortáska. Kiváló értisztító ugyanis a vérkeringés gyorsításán keresztül.

Pásztortáska

Pásztortáska

És ha már az érrendszernél tartunk, meg kell említeni a szívműködésre történő pozitív hatásgyakorlását is. Használatával megelőzhető az érelmeszesedés is, és javítható a rossz vérkeringés is. Külsőleg lábra téve a görcsöket is enyhíthetjük vele. Továbbá alkalmazható fájdalmas vizelésnél, vérző aranyérnél vagy akár fehér folyásnál is. A visszérgyulladás is enyhíthető, ha ülőfürdőt vagy füves borogatást készítünk a pásztortáska segítségével. De izomfájdalom esetén is megpróbálkozhatunk a bevetésével.

Tehát, amikor legközelebb megtekintjük az út szélén a pásztortáskát, akkor ne menjünk el mellette! Nyugodtan takarítsuk be, és használjuk fel, amikor szükségünk van rá! A pásztortáska ugyanis bebizonyíthatja, hogy a legjobb orvosságot a természet segítségével találhatjuk meg.