Profilszalaggal a hézagok ellen, a tömítés mellett

A közismert Adeka termékek egy újabb családja jelent meg nemrégiben a piacokon. Egy olyan hidrofil, víz hatására duzzadó, kiszáradáskor visszaalakuló polimer, mely hatóanyagát tömítőprofiloknál gumikeverékben térhálósítva rögzítik, tömítőkitteknél a kötőanyagba keverik. A termékek csak lassan és korlátozott mértékben duzzadnak, ami típustól függően száztól egészen kétszáz térfogatszázalék is lehet.

[wp_ad_camp_1]

A profil duzzadásának mértéke a folyamatos vízterhelés alatt állandó. Ciklusos, avagy duzzadás-visszazsugorodás, terheléskor pedig minden alkalommal azonos nagyságú. A duzzadó tömítőanyag feladata, hogy kitöltse a teljes rendelkezésére álló teret, hogy hozzáfeszüljön a körülötte lévő szerkezethez. Ezen tulajdonsága által elzárja a szivárgó, átfolyó víz útját, az nem tud tovább jutni.

Profilszalag

Profilszalag

A profilszalag hatóanyaga úgy van megalkotva, hogy ne oldódhasson ki, vagy az egészségre és környezetre tökéletesen ártalmatlan a termék. Amit még fontos tudni és ami nagyon is lényeges szempont, hogy a termékek öregedésállók, ipari és szennyvíznek, szervetlen savaknak, lúgoknak és sóoldatoknak egyaránt ellenállnak, valamint tartós rugalmasságuknak köszönhetően képesek a műszakilag elvárható mértékben követni az adott szerkezet bármilyen irányú mozgását is.

A nagyszerű Adeka termékcsalád alkalmazási lehetőségei igen sokoldalúak, így alkalmazhatók a magas- és mélyépítés, vízépítés, alagútépítés, csővezeték-építés területén száraz és nedves, illetve sima és egyenetlen felületeken is. Mindemellett kiváló választást kínálnak monolit betonépítésben munkahézagok, dilatációs és csatlakozási fugák tömítésére, de előregyártott elemek csatlakozási hézagainak lezárására, az utólagos szerkezeti hézagok, repedések profilszalag behúzásos vagy injektálásos tömítésére is remekül használhatóak.