Régimódi gyógymódok napégés kezelésére

Akik leégnek a napon, általában nem a hagyományos gyógymódok között keresgélnek, hanem az üzletekben kapható bőrnyugtató termék közül választanak. Pedig a vegyi anyagok használata nem a legkíméletesebb módja a sérült bőr kezelésének, a régimódi praktikák között sokkal finomabb módszerek is van.

[wp_ad_camp_1]

A zabpehely nemcsak elfogyasztva használ egészségünknek, de képes megnyugtatni a sérült, irritált bőrt is. Enyhülést nyújt a viszketésre, az égő érzésre, legyen az ekcéma vagy napégés, a természet patikájában a zabpehelynek nincsen párja hatékonyság szempontjából. A natúr zabpelyhet főzzük meg vízben és hagyjuk teljesen kihűlni. Bőségesen kenjük fel a bőrre, dörzsöljük be alaposan. Mikor érezzük, hogy megszűnt a fájdalom, leöblíthetjük.

Napégés ellen

Napégés ellen

A fekete tea szintén csodaszer napégés ellen. Több filtert áztassunk hideg vízbe, hogy a tannin kioldódjön belőle. Amikor a víz sötét színű lesz, a filtereket helyezzük a bőrre és tartsuk rajta 10-20 percig. A fekete tea nemcsak a fájdalmat, de a forróságot és a vörösséget is megszünteti.

Az aloe vera a világ számos pontján a bőrbántalmak kezelésére az egyik leggyakrabban használt gyógynövény, bőrnyugtató hatása régóta közismert. Ha kertünkben is megtalálható, egy húsos levelet törjünk ketté és a levével itassuk át az égett bőrt. Amennyiben nincs kéznél, drogériában vagy gyógynövény boltban vásároljunk aloe vera gélt. Az E-vitamin kapszulát is érdemes felkenni a bőrre napégés esetén, mivel gyorsan megszünteti az irritációt, akárcsak az ecet vagy az almaecet.