Rejtélyek a Bermuda-háromszögről

A Bermuda-háromszögről nagyon sokan hallhattak már és leginkább az itt történt rejtélyek miatt. A Bermuda-háromszög, másik nevén az Ördög-háromszöge, nem más mint egy terület neve az Atlanti-óceánon, amely a hajók és repülőgépek furcsa eltűnéseiről vált világszerte ismertté.

[wp_ad_camp_1]

Ezzel kapcsolatosan természetesen rengeteg elmélet született az évek során, azonban nagyon kevés az eltűnésekkel kapcsolatos dokumentum. Emiatt sokan természetfeletti és paranormális jelenségekkel, vagy földönkívüliek jelenlétével magyarázzák az eltűnéses eseteket. Tudományos alapokon nyugvó magyarázatok is születtek a rejtéllyel kapcsolatosan. Közülük az egyik legracionálisabb elmélet, miszerint nincs szó semmiféle rejtélyről, csak a tengerész legendák közül az egyik. Földrajzilag három szigetre osztható, melyek a következők: Bermuda, Puerto Rico és Miami. Az első eltűnéses esetek a második világháború ideje alatt kezdődtek el, amikor harci repülőgépek váltak köddé rejtélyes módon a területen.

Bermuda-háromszög

Bermuda-háromszög

Erre azonnal felfigyelt a sajtó és meg is alkotta a történelem egyik legnagyobb legendáját, amit sokan el is kezdtek kutatni. Három olyan rejtély van, ami a leghíresebb és legismertebb. Az egyik a Mary Celeste és a Dei Gratia nevű hajók esete. 1872-ben Dei Gratia úton volt Gibraltár fele, amikor egy hajóval találkozott. A kapitány felismerte benne Mary Celeste-t, ami négy héttel korábban hagyta el a New York-i kikötőt, majd nyomtalanul eltűnt. A hajót átvizsgálták és a fedélzeten egyetlen embert sem találtak. 1918-ban egy amerikai szállítóhajó tűnt el és a fedélzeten lévő több mint háromszáz személy közül senki sem került elő. 1948-ban egy négymotoros repülőgép tűnt el nyomtalanul 25 utasával együtt. A Bermuda-háromszög rejtélye még ma is feltáratlan, és valószínűleg ez nem is fog változni.