Reykjavík turisztikai látványosságai

Az Izland délnyugati részén található Reykjavíknak igazi megtiszteltetés, hogy a világ legészakibb fővárosa. Emellett népszerű turisztikai célpont a világ minden tájáról érkező utazók számára, akik itt megtapasztalják az életet egy hideg országban.

[wp_ad_camp_1]

Mindegy, hogy melyik turisztikai látványosság vonzza  önt Reykjavíkba, a város jó kiindulási vagy befejezési pontot jelent egy izlandi vakációhoz. A látogatók többet megtudhatnak a nem épp békés norvég harcosokról és azok izlandi történelemre gyakorolt ​​hatásáról a Saga Múzeumban. A múzeum a kiállításban, amelyet néha „vérszomjasnak” neveznek, életre kelti a norvég emberek napjait az ország korai településén. A látogatók megnézhetik ezen heves emberek viaszfiguráit, valamint a jelmezbe öltözött norvég embereket. Manapság Izland a békés emberek országaként ismert, bár környezete nem ilyen. Az ország a vulkánok közül az egyik legaktívabb vulkánnak ad otthont.

Reykjavik

Reykjavik

Az országnak 200 vulkánja van, amelyek közül az egyik kitör három-öt évente. A Vulkánház jó hely, ahol többet megtudhat ennek a volatilitásáról. Egy kiállítás nyomon követi Izland geológiai történeteit, és a szigeten található ásványok gyűjteményét is tartalmazza. Más kézműves múzeumoktól eltérően a Vulkánház jelzőtáblákkal jelzi, hogy melyik tárgyat lehet a múzeumban megtekinteni. A múzeum dokumentumfilmeket mutat be a híres kitörésekről is. Azoknak az utazóknak, akik szeretnének vásárolni, be kell nézniük a Laugavegurba, Reykjavík fő bevásárlóutcájába. Noha a Harpát csak 2011-ben nyitották meg, már Reykjavík egyik legfontosabb látványosságának tekintik. A Harpa konferenciák és koncertek helyszíne, de legismertebb a vonzó építészetéről. Különböző színű üvegpanelek veszik körül az épület robosztus, acél keretét.