Síeljünk Szlovéniában!

Szlovénia csodálatos természeti adottságokkal rendelkezik, de magyar turistaként nagyon ritkán látogatunk ebbe a barátságos kis országba. Pedig télen-nyáron van miért jönni ide. Főleg télen…

Szlovénia legnagyobb pályaszakasszal rendelkező síközpontja a Maribor – Pohorje. A  Pohorje hegységben ez a legközelebbi síközpont, amit Magyarország felől érkezve megközelíthetünk. Nem véletlenül ez az egyik legkedveltebb állomása a Szlovéniába érkező magyar síelőknek. Annak ellenére, hogy Szlovéniát hegyekkel teletűzdelt országként tartjuk számon, az ország legnagyobb pályaszakasszal rendelkező központja kifejezetten alacsony tengerszint feletti magassággal büszkélkedhet; a pályák 325 – 1327 m között terülnek el, amit némiképp a tenger közelsége magyaráz. Nem kell attól tartanunk tehát, hogy alföldi dombocskákon leszünk kénytelenek síelni. 23 és fél kilométernyi szakasz várja mindazokat, akik most ismerkednek a sízés örömével és akik most szeretnék elsajátítani a kezdeti lépéseket és technikákat.

Síelés Szlovénia

Síelés Szlovénia

Ez a terep kiválóan alkalmas számukra, hiszen kellemes környezetben, teljes biztonságban hódolhatnak a jövőbeli szenvedélyüknek. A némi gyakorlattal rendelkező sízők 13 kilométernyi pályaszakaszon élvezhetik a sízés örömét. A piros zászlós pályák kellően változatosak ahhoz, hogy a nagyobb rutinnal rendelkező vendégek is kihívást találjanak maguknak. Mivel ez Szlovénia leghosszabb pályaszakasszal rendelkező síközpontja, így kellemesen besízhetjük a hegynek egy jelentős részét, nem válik unalmassá a terep. Ráadásul rendelkezésre áll 5 kilométernyi fekete szakasz, ahol a legnagyobb gyakorlattal rendelkező sízők hódolhatnak a téli szenvedélyüknek.

A csodálatos természeti adottságok és a relatív kedvező árak miatt mindenképpen érdemes ellátogatnunk ide.