Takarítsunk gyorsan és alaposan

A takarítás sokszor nagy teher lehet és főleg akkor, ha nagyon elfoglaltak vagyunk és kevés idő jut a házimunkák elvégzésére. Ettől függetlenül mindenki szereti a tisztaságot és a kellemes környezetet a lakásban.

[wp_ad_camp_1]

Tanácsok a háztakarításban mindig jól jöhetnek. Vannak olyan trükkök, amiket alkalmazhatunk a háztakarításban és megkönnyítik munkánkat. Ismerős lehet az az érzés, amikor meg akarunk tisztítani valamit és üresen találjuk a tisztitószeres palackot. Kevesen tudják, de a kóla tökéletesen megfelel a WC-tisztításhoz. Nincs más dolgunk, mint este beleönteni körülbelül egy liter kólát és hagyni állni egy éjjelt. Másnak WC-kefével súroljuk le és már is csillog-villog. A lerakódott  vízkő egy zavaró tényező minden fürdőszobában és konyhában. A zuhanyrózsa nagyon könnyen vízköves lesz és nem is olyan egyszerű azt eltüntetni. Íme egy gyors, házi és hatékony megoldás. Egy zacskóba öntsünk ecetet vagy hígított citromlevet és lógassuk bele a zuhanyfejet majd kössük meg és pár óráig hagyjuk állni. Az eredmény magáért beszél és csak néhány percet vett igénybe a művelet.

Takarítás

Takarítás

A mosogatás sem az ember kedvenc elfoglaltsága, főleg ha a kávés és teás csészéket hosszú perceken keresztül kell súrolni, ahhoz, hogy tiszták legyenek. Mi sem egyszerűbb mint egy kis szódabikarbónát és meleg vizet önteni a csészébe, állni hagyni kb. harminc percet és hagyni, hogy elvégezze helyettünk a feladatot. A mikrohullám sütő kitakarítása is elég időigényes lehet de erre is létezik egy egyszerű megoldás. Egy kancsóba töltsünk meleg vizet, majd csavarjuk bele egy egész citrom levét. Tegyük a mikróba és forraljuk fel a vizet, majd hagyjuk, hogy a gőz átjárja a belső részt. Ha ez kész fogjunk egy szivacsot vagy rongyot és törüljük tisztára pár perc alatt. Válassza Ön is a költséghatékony, gyors és egyszerű módját a takarításnak.