Távmunka! Valóban lehetséges alternatíva?

Egyre többet lehet hallani a különféle távmunkákról. Vannak valóban remek lehetőségek, de sajnos rengeteg csalás, hamis ajánlat is megtalálható az interneten. Ha viszont az ember már régóta munkanélküli akkor akarva-akaratlanul is felmerül a távmunka gondolata. Ahhoz azonban, hogy valaki teljesen megéljen belőle kevés esély van, viszont kiegészítőként vagy átmeneti időszakra remek választást biztosítanak.

A leggyakoribb távmunka amivel az interneten találkozhatsz az a dobozolás, borítékolás. Nem épp egyszerű vagy pihentető feladat, de általa legalább viszonylag rendszeres jövedelem érhető el, ám arra azonban itt sem szabad számítani, hogy százezreket keresünk, hogy megélünk belőle, de mellékesként kiváló kereset.

A gépelés úgyszintén a népszerűbb netes munkák egyike. Ha megy a gépelés és nem zavar a monoton munka, akkor bátran be is vállalhatod. Itt általában fotóról, videóról vagy már egyszer leírt szövegről készített írást kell begépelni, tehát a munka nem nehéz, viszont a gyorsaság számít. Nem árt megtanulni a 10 ujjas gépelés tudományát és máris egy kis plusz jövedelemhez juthatsz.

Távmunka

Távmunka

A fordítás remek lehetőség azok számára, akik beszélik a nyelveket és persze a helyesírással sincs bajuk. Ezen munka már egy kicsit komolyabb összeget is eredményezhet. Az angollal lesz a legnehezebb dolgod, ezt a nyelvet ugyanis már nagyon sokan beszélik, a legjobban tehát akkor jársz, ha az angol mellett beszélsz még egy kevésbé közismert nyelvet is, és az egyiket lefordítod a másikra. Ha szakfordítással is elbírsz, akkor a jelentős mellékes garantált.

Ma már egyre népszerűbbek a különféle call centeres munkák, melyek bár nem a legjobb lehetőségek, de tény, hogy a semmitől jobbak, sőt kereseti szempontból sem utolsók, ha valakinek van hozzá tehetsége. A többségnél viszont itt már be kell járni a munkahelyre, ám egyre több az olyan lehetőség is, ahol otthonról egy telepített program segítségével intézheted a hívásokat.