Tedd próbára Te is bátran a 4DX mozit!

James Cameron lenyűgözően látványos történet újra visszatért a filmszínházakba még egy plusz dimenzióval megtoldva! Ha tehát már unalmasnak tartod a mozit, valami új élményre vágysz, amit eddig még nem tapasztalhattál meg, akkor a 4DX mozit neked találták ki!

[wp_ad_camp_1]

Mozgás: A székek felvették a ritmust a jelenetek intenzitásával. Amikor ereszkedik az űrhajó, akkor a szék is bedől, így valóban úgy érezhető, mintha az űrhajó utasai között, a székbe szíjazva várnánk a landolást. Az is érezhető volt, hogy a székek koordinációja a főszereplő, Jake Sully mozgására volt hangolódva. A robbanásra is reagáltak a székek, amikor becsapódott egy rakéta, akkor a székek is beleremegtek.

Illatok: Többször kellemes, finom illatot fújtak be a terembe amikor a főszereplő Pandora világát járta.

Vízpermet: Amikor vizes jelenet volt, akkor a szemközi székből hűvös vízpermetet locsoltak a nézők arcába. Ez egyrészről jó, mert a jelenethez igazodott, másrészről pedig fel is frissít. Negatívum itt az, hogy sokkal többet is jöhetett volna belőle.

4DX mozi

4DX mozi

Füst: Mint a vízből, ebből is keveset kap a néző, pedig a filmben rengeteg robbantás keltette füst jelenet volt. Ez persze megbocsátható, hiszen a végén meg valaki fulladt volna. Az első alkalommal, amikor elárasztották a termet, izgatott morajlást váltott ki. A hideg futott végig a közönség sorain.

Hőmérséklet: A terem hőmérsékletével is játszadoztak a tervezők, annak függvényében, amit a jelenet megkívánt. Az elején, amikor az űrben voltak a nézők, akkor hűvösebb volt. Később, amikor már a napsütötte bolygón rohangálhattak a film nézői, akkor melegebb volt. Érezhető volt az éjszaka és a nappal váltakozása is.

Még egy kis plusz: A filmben van egy „legendás” jelenet, amikor a főszereplőre rengeteg fura „ejtőernyős virág” száll. Önmagában itt a jelenet giccsbe is fulladhatna, de nem a 4DX teremben, ugyanis a jelenet közben vízbuborékot fújtak a terembe, ami egészen lenyűgözővé tette a filmet.