Tévhitek, melyek rosszul hatnak a kismama egészségére

Csak akkor pihensz, amikor a baba alszik: Az első hónapban nem lesz esélyed arra, hogy alvással töltsd az értékes órákat, úgy fogod érezni el vagy havazva a háztartási teendőkkel, vagy az egyéb fárasztó tevékenységgel. A baba szundi idejét, így nem pihenéssel fogod tölteni, úgyhogy fölösleges másról álmodozni. Erre érdemes felkészülni.

Az első napok nem lehetnek idilliek: A tanács látszólag megóv a csalódástól, de ha komolyan veszed, akkor épp úgy megakadályozhatja a boldogságod, mint a csalódás. Amikor végre hazaviszitek a babát, amikor élettel tölti meg a szobácskáját, az egy különleges élményben lesz. Persze, nem csak cukiságból áll az élet, de abban nincs semmi rossz, ha átadod magad az önfeledt pillanatoknak, nem kell a negatívumokra koncentrálni.

A tökéletes anyuka nem hibázik: De bizony, hogy hibázik, csak azt képes belátni. A tökéletes anyuka tanul hibájából, majd továbblép. Senki sem gyakorlati tudással jön a világra, hogy miként kell a pelenkát cserélni, vagy a csecsemők gondolataiban olvasni azt idővel fogod megtapasztalni. Kialakul egyfajta telepatikus kapcsolat köztetek, de ehhez hetekre, vagy akár hónapokra van szükség, ezt fogadd el.

Kismama tévhitek

Kismama tévhitek

Az anyuka nem aggódhat sokat: Aggódhat-e egyáltalán eleget egy anya? A baba érkezése után számíthatsz rá, hogy lényed egyik darabkája állandóan a kicsi mellett marad, még akkor is, ha majd felnőttkorba lép. Ami a legfontosabb, hogy ne engedj teret a túlzottan nyomasztó gondolatoknak, viszont maga az aggodalom egészséges, ne is próbáld meg szabályozni.

Kizárólag a szoptatás lehet egészséges: Az persze tény, hogy az anyatejjel áramlik a lehető legtöbb értékes tápanyag a kicsi szervezetébe, sőt a szoptatás bizonyítottan jó hatással van a kicsi lelki fejlődésére, de ha valamiért nem tudod, vagy nem szeretnéd ily módon etetni a babádat, ne legyen lelkiismeret-furdalásod! A tápszerek ma már nagyon gondosan kifejlesztett ételek.