Tipikus marokkói ételek

Ha Marokkóba megy nyaralni vagy üzleti útra, akkor biztos lehet benne hogy egy gasztronómiai élményben lesz része. Marokkó ételei magas rangsorban szerepelnek a világ legjobb konyháin, ezért érdemes feltárni azt, hogy mit is kínál a marokkói konyha. Nem fog csalódni a hihetetlen változatosságban, egzotikus ízesítésben és innovatív alapanyag-kombinációkban, amelyek önre várnak.

[wp_ad_camp_1]

A kusz-kuszt hetente elkészítik szinte minden marokkói házban, és a kusz-kusz hét zöldséggel az egyik legnépszerűbb változat. A bárányt, a marhahúst vagy a csirkét különféle zöldségekkel párolják, majd gyengéd, párolt kusz-kusz magokra rakják azokat. Mint sok más marokkói étel esetében, mindenki összegyűlik, hogy egy nagyméretű közös tányérról fogyassza el ezt a finom ételt. A marokkói bastilla csirke Marokkó híres ízvilágával rendelkezik, ami jobb már nem is lehetne. Hagyományosan galambbal készítették ezt az ételt, de mostanság a csirkét sáfránnal, gyömbérrel, borssal és fahéjjal főzik, majd ropogós warqa tésztafélébe rétegzik gyógynövényes omlettel és sült mandulával, narancsvirágos vízzel illatosítva. Teljesen lenyűgöző ízek és textúrák egyesítése ez az étel.

Marokkói ételek

Marokkói ételek

A tagine a híres lassan főzött marokkói pörkölt, amely nevét a hagyományos agyagról vagy kerámia edényről kapta, amelyben általában főztek. Kúpos formában van elrendezve zöldségekkel, és zavartalanul hagyni kell főni, amíg el nem éri kellemes, lágy állagát. A taginet hagyományosan közvetlenül a fazékból fogyasztják, marokkói kenyérdarabokkal (khobz) ami jól passzol a hús, a zöldségek és a mártás mellé. Még akkor is, ha az élelmiszer-vásárlás során általában nem vesz aszalt szilva, ne hagyja ki ezt az édes és ízletes kombinációt. A bárány- vagy marhahús aszalt szilvával egy igazi marokkói fogás, amitől leesik majd az álla. A húst sáfránnal, gyömbérrel és hagymával, majd az aszalt szilvával főzik meg.