Tündérmesébe illő kastélyok Németországban

A Németországban található kastélyok gyakran szolgálnak a rajzfilmek, de akár filmek alaphelyszínéül. Ez annak köszönhető, hogy a legtöbb közülük olyan, mintha egy tündérmeséből lépett volna ki. A legnépszerűbbek közülük azok, amelyek gótikus stílusban épültek. Mivel ezeknek méretük is nagyon nagy, meghökkentő képen nyújtanak még a fényképeken is.

[wp_ad_camp_1]

Az egyik legnépszerűbb közülük a Wartburg-kastéy. Ez 1067-ben épült, és egyben ez az egyik legrégebbi kastély egész Németország területén. Persze ez nem azt jelenti, hogy romos állapotban maradt fenn. Nagyon igényesen és szépen van felújítva és a belépő is csupán 9 euróba kerül (lehet, hogy ez első hallásra soknak tűnik, viszont németországi viszonylatban nagyon is olcsónak számít. A második helyen a Marksburg kastély áll. Ennek különlegessége a környezetében rejlik. Egy gyönyörű magas, fákkal teli dombon magasodik, ezért nagyon festői a hangulata. Ráadásul ide csak 6 euróba kerül a belépő is. Az Albrechtsberg kastély egy késő-gótikus építmény, amely persze azzal jár, hogy nemcsak magas, hanem nagyon szépen díszített is. Ide mindenképp érdemes ellátogatni. Még az is szép látvány, ha csak a mellette levő folyópartról szemléljük.

Wartburg-kastély

Wartburg-kastély

Szóval, ha valaki Németországban jár, akkor a kastélyokat semmiképp nem szabad kihagyni a tervből. Ezek nemcsak híres filmek színhelyéül szolgáltak, hanem inspirációt adtak például a nagy népszerűségnek örvendő Walt Disney rajzfilmek váraihoz is. Azonban nemcsak a rajzfilmek készítői, hanem a meséskönyvek illusztrátorai is előszeretettel használják ezeket, mint alapanyag. Érdekes lehet ellátogatni ezekre a helyszínekre és összehasonlítani a realitást az általunk megismert filmmel, rajzfilmmel, vagy illusztrációval. Lehet, hogy sokszor nincs is olyan nagy különbség…