Tüntesd el a foltokat egyszerű trükkökkel!

A sör sokak kedvence kétség kívül és számos más módja van a felhasználásának, mint a foltok tisztítása, de ha makacs a folt, akkor tegyünk egy kis engedményt, és azokban a sörökben, amikben már nincsen elég szénsav, adjuk át a feltisztításnak. A makacsabb folton úgy alkalmazzuk, hogy ráöntjük, majd alaposan bedörzsöljük, és végül hagyjuk megszáradni, majd jön az újra löttyintés, dörzsölés és száradás. Ezt háromszor kell megismételni, végül öblítsünk.

Az ecetet már nagyon régóta használják a foltok ellen, de a mosásnál arra is, hogy puhák és élénkek legyenek a ruhák. A foltoknál nem ennyire egyszerű a dolog. Nagyon hatékony anyag, az tény, de sajnos nagy dózisban a színekkel sem túl kíméletes, így mielőtt a foltra tennénk, végezzünk egy színpróbát. Persze nem csak a ruhák foltjaitól szabadulhatunk meg az ecet segítségével, hanem a konyhai szennyeződésektől is. A zsíros felületeket csak át kell dörzsölni egy ecetes ronggyal és a hatás nem marad el.

Folt eltűntetése

Folt eltűntetése

Az természetes, hogy amikor a hajunk koszos és zsíros, akkor egy kis samponnal tesszük azt helyre. A foltokkal se nincs ez másként. A zsíros szennyeződések ellen ugyanis a sampon az egyik leghatásosabb ellenszer. A samponunk tehát háztartásunk egyik legjobb zsíroldója. Nem utolsó sorban még az illata is igazán kellemes, ami az ecetről már nem mondható el.

A citrom nem maradhat el a házi folteltávolítók listájáról, hiszen amellett, hogy illatosít, fertőtlenít, remekül fehérít és tisztít, még a foltok ellen is igazán jól használható. A kellemetlen izzadságfolt egyetlen mozdulattal kivehető, ha egy kis citromot kenünk rá. Persze színes anyagnál inkább a citrom hígított levét használjuk, mert a citrom, épp úgy mint az ecet, rossz hatással lehet a színekre. A kifehéredett hónalj rész pedig igencsak kellemetlen tud lenni. Érdemes egy régi ruhán kikísérletezni a megfelelő hígítási arányt.