Tüntesd el a foltokat egyszerű trükkökkel!

A sör sokak kedvence kétség kívül és számos más módja van a felhasználásának, mint a foltok tisztítása, de ha makacs a folt, akkor tegyünk egy kis engedményt, és azokban a sörökben, amikben már nincsen elég szénsav, adjuk át a feltisztításnak. A makacsabb folton úgy alkalmazzuk, hogy ráöntjük, majd alaposan bedörzsöljük, és végül hagyjuk megszáradni, majd jön az újra löttyintés, dörzsölés és száradás. Ezt háromszor kell megismételni, végül öblítsünk.

[wp_ad_camp_1]

Az ecetet már nagyon régóta használják a foltok ellen, de a mosásnál arra is, hogy puhák és élénkek legyenek a ruhák. A foltoknál nem ennyire egyszerű a dolog. Nagyon hatékony anyag, az tény, de sajnos nagy dózisban a színekkel sem túl kíméletes, így mielőtt a foltra tennénk, végezzünk egy színpróbát. Persze nem csak a ruhák foltjaitól szabadulhatunk meg az ecet segítségével, hanem a konyhai szennyeződésektől is. A zsíros felületeket csak át kell dörzsölni egy ecetes ronggyal és a hatás nem marad el.

Folt eltűntetése

Folt eltűntetése

Az természetes, hogy amikor a hajunk koszos és zsíros, akkor egy kis samponnal tesszük azt helyre. A foltokkal se nincs ez másként. A zsíros szennyeződések ellen ugyanis a sampon az egyik leghatásosabb ellenszer. A samponunk tehát háztartásunk egyik legjobb zsíroldója. Nem utolsó sorban még az illata is igazán kellemes, ami az ecetről már nem mondható el.

A citrom nem maradhat el a házi folteltávolítók listájáról, hiszen amellett, hogy illatosít, fertőtlenít, remekül fehérít és tisztít, még a foltok ellen is igazán jól használható. A kellemetlen izzadságfolt egyetlen mozdulattal kivehető, ha egy kis citromot kenünk rá. Persze színes anyagnál inkább a citrom hígított levét használjuk, mert a citrom, épp úgy mint az ecet, rossz hatással lehet a színekre. A kifehéredett hónalj rész pedig igencsak kellemetlen tud lenni. Érdemes egy régi ruhán kikísérletezni a megfelelő hígítási arányt.