Új autómárka tör be 2019-s piacra

Ön hallott már a Sono Motors nevű márkáról? Nem? Ne szégyellje magát, ha nem, hiszen annyira új alakja ez a márka az autópiacnak, hogy egyelőre nem is lehet autót venni tőlük. De ez már nem tart sokáig, hiszen a müncheni cég azt tervezi, hogy 2019 végén megjelenik az elektromos autók között. A Sono Motors egy Németországban alakult igazi startup vállalat, amely a szónak minden jellemzőjét magán hordozza.

[wp_ad_camp_1]

Klikk ide további infókért és többet megtudhat erről az új autómárkáról. A Sion lesz a Sono Motors legelső autója, amelyet egy év múlva akár már meg is vásárolhat. Már most bárki vehet elméletben egy ilyen autót, és már hétezer megrendelésük van is előleggel lefoglalózva. A modell éppen a fejlesztés közepén jár, és minden nappal közelebb jutnak a végső eredményhez. A kocsit  a fenntartható mobilitás mintájának tartják annak elektromos hajtásával és méretével egyetemben. Fontos lépés, hogy a modell gyártásakor keletkező összes megjelenő szén-dioxidot ellensúlyozza a cég többféle környezetvédelmi megmozdulással. Erre azért van szükség, mert arra törekszenek, hogy környezetbarát módon készüljön el az autó, de mégis van olyan folyamat a gyártás során aminél ez nem megoldható.

Sion autó

Sion autó

A A Sono Motors megfogalmazása szerint a legfőbb céljuk, hogy tíz éven belül kulcsfontosságú szerepet töltsenek be a mobilitásban és az energiafelhasználásban egyaránt, valamint a szén-dioxid-termelés visszaszorítását is szeretnék elősegíteni. A jelszavuk a mobilitás, valamint a felesleges járműgyártást is lecsökkentenék, vagy legalábbis igyekeznének kordában tartani mindenhol. Hogy hogyan is lehet ezt elérni? Erre is megvan a tervük. Furcsának hangzik, de a színt nem lehet majd változtatni az autón így minden Sion feketén készül majd el. Egyelőre kis lépésekben gondolkoznak: először csak kétszázezer darab gyártását tervezi a cég.